Doktor Macek si utahuje z Babiše, papeže i USA

15.12.2014 10:20

Hlava římskokatolické církve papež František nějak „zemanovatí“. „Neměli by havlisté vytáhnout do ulic s červenými kartami?“ Tak glosuje bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek poslední dění na náboženském poli. A přidává pár poznámek k tomu světskému. Například o mluvě Andreje Babiše.

Doktor Macek si utahuje z Babiše, papeže i USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Papež František před několika dny odmítl setkání s tibetským duchovním vůdcem dalajlámou, který požádal o audienci u hlavy římskokatolické církve v rámci své cesty do Říma na summit držitelů Nobelovy ceny míru. Vatikán to zdůvodnil tím, že nechce narušit vztahy s Čínou, která Tibet neuznává. „Neměli by havlisté vytáhnout do ulic s červenými kartami pro papeže Františka? Co si to dovoluje nepřijmout dalajlámu s odůvodněním, že by tím narušil vztahy s Čínou?! Nějak nám zemanovatí, ne?“ přidává Macek svůj komentář.

Ve své pravidelné pondělní glose se bývalý místopředseda ODS zabývá i děním na české politické scéně. Zaujalo ho, že Komunistická strana Čech a Moravy vyzývá své členy, aby přerušili spolupráci s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti (DSSS), neboť jde o extremistickou stranu s rasistickými názory. Macek podotýká, že obě strany jsou u nás legální.

Následně se Macek přesunul k ministru financí a jeho mluvě: „Špičkový manažer státu, komplexně geniální Babiš, hodnotí ve sněmovně státní rozpočet na rok 2015: „Takže som něni na tom až tak špatně…", aby vše zakončil kampaní amerického ekonoma Petera Schiffa před obchodním domem Walmart. Schiff se totiž ptal zákazníků, zda souhlasí s tím, aby měli zaměstnanci Walmartu zvýšené platy na 15 dolarů na hodinu. Téměř všichni prý souhlasili. Následoval dotaz, zda jsou tedy ochotni zaplatit ke svému nákupu 15% přirážku, což by pokrylo platové zvýšení. „Můžete jednou hádat, jaké byly reakce!“ glosuje Macek.

Kompletní glosu Miroslava Macka si můžete přečíst ZDE

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …