Doktor Macek šťouchl Sobotku kvůli Romům: Chce skončit v Haagu?

18.04.2014 10:16

Páteční glosy Miroslava Macka na jeho blogu se tentokrát nesly ve znamení výsměchu a doporučení Bohuslavu Sobotkovi. Macka velmi překvapil premiérův slib ohledně Romů, který by prý, pokud by se jej skutečně rozhodl naplnit, přivedl premiéra před mezinárodní soud v Haagu.

Doktor Macek šťouchl Sobotku kvůli Romům: Chce skončit v Haagu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Miroslav Macek se nejprve podělil o zděšení ze slibu premiéra Bohuslava Sobotky Radě Evropy. Ministerský předseda totiž uvedl, že jeho vláda hodlá intenzivně řešit „kořeny diskriminace Romů v České republice“.

Macka nefalšovaně překvapilo, že Sobotka začal slibovat řešení „kořenů“. „Ty ale spočívají ve dvou etnicích s rozdílnou kulturou, jinými životními hodnotami a jiným životním stylem na jednom území,“ upozorňuje bývalý místopředseda ODS. Pokud prý chce Sobotka skutečně důsledně řešit tyto kořeny, měl by se začít obávat, že skončí před soudním tribunálem v Haagu, soudícím nejrůznější pachatele genocid.

Místo slibů, jejichž význam evidentně není schopen pochopit, by se prý měl Sobotka raději inspirovat u sousedů v Maďarsku, kde Viktor Orbán ukázal, že nejlepší předvolební agitací jsou předchozí výsledky.

„Jeho předchozí vláda udělala daňovou reformu – zavedla rovnou daň 16% (u malých firem činí jen 10%), zavedla veřejné práce pro ty, kteří chtěli od státu peníze, začínajícím podnikatelům umožnila získat grant do začátku a daňově oholila zahraniční monopoly, vyvážející enormní zisky do zahraničí. Míra nezaměstnanosti klesla během jednoho roku z 12% na 8,5% a HDP je na vzestupu,“ zrekapituloval úspěchy maďarského premiéra doktor Macek. 

Co přesně napsal Miroslav Macek:

Agenturní zpráva: Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) slíbil Radě Evropy, že jeho kabinet bude řešit kořeny diskriminace Romů v České republice. Opravdu řekl kořeny? Ty ale spočívají ve dvou etnicích s rozdílnou kulturou, jinými životními hodnotami a jiným životním stylem na jednom území! To chce skončit před soudním tribunálem v Haagu?

Nejlepší předvolební agitací jsou předchozí výsledky, jak dokazuje opětovné velmi většinové zvolení Viktora Orbána v Maďarsku: jeho předchozí vláda udělala daňovou reformu – zavedla rovnou daň 16% (u malých firem činí jen 10%), zavedla veřejné práce pro ty, kteří chtěli od státu peníze, začínajícím podnikatelům umožnila získat grant do začátku a daňově oholila zahraniční monopoly, vyvážející enormní zisky do zahraničí. Míra nezaměstnanosti klesla během jednoho ruku z 12% na 8,5% a HDP je na vzestupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…