Doktor Macek ve formě: Vzpomínky na počátky Vystrčila a glosa o idiotovi v čele smečky

03.05.2021 18:43

Lékař, publicista, překladatel a bývalý politik Miroslav Macek poslal do světa své pravidelné pondělní glosy. Všímá si zásadní zprávy o covidu. Prodělání nemoci je údajně lepší než očkování. Pozornost věnoval i ministru Hamáčkovi. Myslí si o něm své a čeká na důkazy k Vrběticím. Nechápe, co předseda Senátu Vystrčil dělá v ODS. A v souvislosti s tím prozradil, jaký je pravý rozdíl mezi lidmi a zvířaty.

Doktor Macek ve formě: Vzpomínky na počátky Vystrčila a glosa o idiotovi v čele smečky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Jedna z glos se týká covidu. „Tým Centra buněčného a tkáňového inženýrství v nemocnici U svaté Anny v Brně, vedený výzkumnicí Irenou Koutnou, zjistil, že ochrana po prodělání covidu je o něco silnější než po vakcinaci. I přesto má být vstupenkou k ‚normálnímu životu‘ jen očkování či negativní test. O tom, že by se prokazovala hladina protilátek či buněčná imunita, zatím stát neuvažuje, ačkoliv je to možná nejpřesnější ukazatel infekčnosti člověka,“ píše Macek s tím, že podle logiky vládních „expertů“ bude ale určitě potřeba očkovat i ty, kteří covid už prodělali.

Sama Koutná k tomu řekla: „Vidíme, že lidé, kteří nemoc prodělali, mají na úrovni buněčné imunity určitě lepší odezvu než očkovaní. Neříkáme, že očkovaní ji mají špatnou, ale když si to rozdělíte na nějaké hodnoty, tak se pohybují spíš ve spodní třetině těch, kteří nemoc prodělali.“

V dalších dvou příspěvcích se věnuje událostem kolem výbuchu muničního skladu ve Vrběticích. Svými mediálními výstupy zaujal zejména ministr vnitra Jan Hamáček. „Zemana mohl v kauze Vrbětice ovlivnit Klaus, odtušil Hamáček. Tak zní jeden z titulků. Také mám o Hamáčkovi tušení…,“ píše Macek posměšně.

Následující Hamáčkův výrok: „Teď už nikam necouvneme. My víme, co Rusové udělali, víme, jak to udělali, oni vědí, že to udělali, a vědí, že my víme, že to udělali. Jediné, co nevědí, je, co na ně máme,“ okomentoval Macek slovy: „Ale nevylezeme a nevylezeme s jediným důkazem, dokud co…?“ Zdá se, že žádné důkazy od Hamáčka snad už ani neočekává.

Titulek hlásající, že předseda Senátu Miloš Vystrčil patří v ODS k největším zastáncům spojenectví s lidovci a TOP 09, označil politický matador Macek doslova za chybný. „Vystrčil není spojenec, ale názorový slepenec horších polovin těchto dvou stran a vždy jsem si mohl na výkonných radách hlavu ukroutit, co proboha dělá v ODS,“ vzpomíná.

Na závěr Macek přidává k dobru citát opsaný z internetu: „Jedním z nejdůležitějších rozdílů mezi lidmi a zvířaty je, že zvířata nedovolí, aby se největší idiot stal vůdcem smečky.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…