Doktorka Samková poučila dceru Nagyové: To, co dělají vaší matce, je standard

18.07.2013 12:16

Advokátka Klára Samková uchopila po svém kauzu stíhání Jany Nagyové a chování policistů vůči bývalé vrchní ředitelce premiérova sekretariátu. Připouští, že chování ozbrojenců k této ženě bylo velmi drsné. Na druhou stranu se však prý rozhodně nejedná o žádný exces - český policejní sbor se prý takto chová ke všem.

Doktorka Samková poučila dceru  Nagyové: To, co dělají vaší matce, je standard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

ParlamentníListy.cz ve středu odpoledne jako první přinesly informace o dopisu, který zaslala Nikola Nagyová, dcera obviněné šéfky sekretariátu předsedy vlády Jany Nagyové, senátoru Jiřímu Čunkovi. V něm popsala útrapy, jakým byla její matka vystavena ze strany policie. Od toho, že se do jejího bytu policisté zcela bezdůvodně dobývali násilím, po týdenní obstrukce s doručením osobních věcí, kvůli čemuž byla Nagyová nucena přebývat v jednom oblečení a bez jakýchkoliv hygienických potřeb.

„Během prohlídky policisté běžně šlapali v botách po ustlané posteli mé mladší sestry a pronášeli závistivé poznámky komentující majetek a vybavení bytu mé matky,“ líčila Nagyová mladší. Její sestru prý policisté vykázali na ulici a po celou noc a následující den ji neumožňovali přístup do bytu.

Nagyové z následujících tří dní umožnili pouhé tři hodiny spánku, přičemž musela absolvovat přesun do vazební věznice v Ostravě a psychicky náročné výslechy a soudní řízení o vazbě. „V sobotu 15. června na ni byla uvalena vazba. Od toho okamžiku měla také nárok na své oblečení a hygienické potřeby,“ píše dcera s tím, že vinou obstrukcí a průtahů jí byly osobní věci vydány až ve středu 19. června večer.

Zároveň byly bývalé šéfce premiérova sekretariátu odepřeny antikoncepční pilulky, což vedlo k vyvolání menstruace. Ve věznici však neměla možnost se ani osprchovat a ohledně intimních hygienických potřeb byla odkázána na to, co jí věnovaly zaměstnankyně věznice.

Text zaujal advokátku Kláru Samkovou, která jej sdílela na svém Facebooku. Připojila glosu, že chápe pobouření dcery Jany Nagyové. „Je však pobouřena naprosto neoprávněně: Toto je zcela standardní postup,“ oponuje advokátka. Věří, že sílící stížnosti mediálně známých osob by situaci mohly změnit.

Pak však připomněla blog předsedkyně České alzheimerovské společnosti MUDr. Holmerové, která si myslí, že podobným způsobem by bylo možné změnit i situaci v jiných institucích. „Navrhla, aby něco málo poslanců bylo též zavřeno do domovů důchodců a LDN,“ píše Samková. Pak by se prý konečně mohly zlepšit podmínky i tam.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …