Dolínek se rozplýval nad ČT. Zpravodajství, absolutní špička. A kanál pro děti je ještě lepší

17.10.2019 20:18

Poslanec ČSSD Petr Dolínek ve čtvrtečních Dvaceti minutách Radiožurnálu promluvil o schvalování zpráv o hospodaření a činnosti České televize. Věří, že tyto zprávy budou projednány, schváleny a veřejnoprávní charakter České televize zůstane zachován. Vymezil se proti lidem, kteří podle něj chtějí vedení ČT zničit.

Dolínek se rozplýval nad ČT. Zpravodajství, absolutní špička. A kanál pro děti je ještě lepší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Já pevně věřím, že ano,“ zdůraznil hned v úvodu k otázce, zda se podaří zprávy o hospodaření ČT schválit. Věří, že tím zůstane uchráněna veřejnoprávní role České televize, byť rozumí některým svým kolegům z ČSSD, že mají výhrady k hospodaření této instituce. Sám Dolínek by prý neměl nic proti, kdyby hospodaření veřejnoprávní televize a rozhlasu kontroloval Nejvyšší kontrolní úřad.

Ke kritikům ČT z ostatních stran byl podstatně tvrdší. „Jenom hledají politický chomout, který by nasadili České televizi a pak si ji jako v Polsku nebo v Maďarsku naklonili ve svůj prospěch,“ upozornil Dolínek s tím, že kdyby došlo ke svolání mimořádné schůze ke zprávám o hospodaření ČT, protože by to prý jen dalo víc prostoru lidem, kteří chtějí zničit současné vedení ČT.

Anketa

Je ,,nenávist na internetu" tak velké nebezpečí, jak popisují Pavel Rychetský a Anna Šabatová?

16%
84%
hlasovalo: 18536 lidí

„Ta hra, co se hraje kolem, tak tu hrají lidé, kteří chtějí poškodit Českou televizi, tu nehrají lidé, kteří chtějí zachovat fungování České televize, samozřejmě s určitým změnami, vždycky je co zlepšovat,“ pravil Dolínek.

Po veřejnoprávní televizi měl také slova chvály. „ČT24, ten zpravodajský kanál, je absolutní špička u evropských televizí. Ještě líp je na tom ČT Déčko,“ zaznělo z úst zákonodárce.

V tuhle chvíli by prý neměnil způsob volby mediálních rad, protože se ukazuje, že pracují a Česká televize má prostor pro investice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…