Dominik Feri: Je mi Zemana líto, každý z nás vidí, že chřadne. Že jsem křovák, orangutan, opice? To mě neuráží

31.08.2017 14:22

Teplický radní Dominik Feri (TOP 09), který v nadcházejících parlamentních volbách kandiduje do Sněmovny, poskytl rozhovor serveru Lifestyle-luxusni-bydleni-praha.com. „Jsem jednadvacetiletý student Právnické fakulty, který má zájem o politiku a snaží se ten zájem sdílet s lidmi, kteří se nadchli pro to stejné,“ uvedl se Feri.

Dominik Feri: Je mi Zemana líto, každý z nás vidí, že chřadne. Že jsem křovák, orangutan, opice? To mě neuráží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Feri

Feri se v rozhovoru mimo jiné rozpovídal o tom, jak beseduje se studenty. Podle jeho slov většinou dochází ke kompromisu. „Občas se potkám s někým, kdo je názorově hodně vyhraněný, třeba k Okamurovi nebo Konvičkovi, ale když ten člověk vidí, že nejsem úplný kretén, že jsem jen částečný kretén, tak to vezme. Vlastně je to prospěšné pro obě strany,“ míní Feri. 

Následně došlo i na téma prezidentských voleb, kdy Feri prozradil, že jestli se nic nezmění a nestane se něco nepředvídatelného, bude volit Jiřího Drahoše. „Podle mě kombinuje plusy jiných kandidátů, to znamená, že je lidský, skromný, vzdělaný, tolerantní, snaží se vždy najít společnou řeč a smířit dva znepřátelené břehy,“ zmínil Feri.

Původní text ZDE

K současnému prezidentovi pak podotkl pouze to, že mu je jej líto. „Každý z nás vidí, že chřadne. Ctností všech politiků by mělo být, že dokážou usoudit, kdy je čas odejít, kdy složit účty a říct si, že už toho bylo dost. Neříkám, aby teď abdikoval, to ne. Ale učinit rozhodnutí, že bude znova kandidovat… To není jen tak. Mně je Miloše Zemana vážně úpřímně líto. Těžce chodí, ztrácí pozornost. Teď to tedy ale znamená, že bude muset přežít, ve smyslu zvládnout, dalších několik měsíců volební kampaně. Když se to povede, pro něj, ne pro nás, bude muset přežít dalších pět let; a teď myslím přežít jako přežít,“ sdělil jasně Feri, který podle svých slov ambice být prezidentem nemá. 

Závěrem se pak Feri vyjádřil k tomu, jak vnímá, když si z něj lidé dělají legraci. „Setkávám se s tím od začátku, co jsem vstoupil do mediálního prostoru. Beru to jako normální věc, kdy mě neurazí ani nejhorší komentáře v diskuzích na internetu typu, že jsem křovák, orangutan, opice… Mnohem zajímavější pak pro mě je, kdy daného jedince potkám v reálném životě a ukáže se, že rozdíly mezi projevy ve skutečném životě a ve virtuální realitě jsou zcela zásadní,“ uzavřel Feri.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…