Dominik Feri jako Marek Benda. Je tu jedna zásadní podobnost

29.03.2017 16:24

Teplický radní Dominik Feri (TOP 09) kandiduje do Sněmovny z posledního místa pražské kandidátky. Objíždí střední školy a tvrdí, že se snaží, aby jeho přednášky byly maximálně objektivní. Feri to uvedl v rozhovoru pro server Seznam.cz.

Dominik Feri jako Marek Benda. Je tu jedna zásadní podobnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Teplický radní Dominik Feri

Pokud Dominiku Ferimu vyjde jeho plán, stane se na podzim jedním z historicky nejmladších poslanců českého parlamentu. Bude mu v tu dobu 21 let – a ve stejném věku zasedli do poslanecké lavice kupříkladu Marek Benda (dnes ODS) či Kateřina Konečná (KSČM), poznamenává server.

Celý rozhovor je ZDE

Feri k tomuto zásadnímu životnímu a politickému kroku přistupuje s pokorou: „Radši v to nedoufám,“ tvrdí. „Na druhou stranu jsem na podzim v krajských volbách získal 13 procent hlasů z celé kandidátky. Bylo to pro mě neuvěřitelné překvapení a při minulém výsledku TOP 09 by to na postup do Sněmovny stačilo. Ale nevím, kolik lidí mě zná v Praze a jestli třeba mladí lidé znají institut kroužkování a preferenčních hlasů,“ podotýká.

Líbila by se mu role youtuberů jako mobilizátorů, tedy těch, kteří přemluví mladé lidi, aby šli volit, protože volební účast mladých lidí je pouze třetinová.

Přiznal také, že po prohraných krajských volbách byl pro to, aby ve své funkci předsedy zůstal Miroslav Kalousek. „Nemáme důstojnou náhradu. A dost lidí podporuje TOP 09 právě kvůli Miroslavu Kalouskovi,“ uvedl Feri.

Troufl si také odhadnout volební výsledek TOP 09. Reálných je prý 8 až 10 %. Skutečný výsledek prý bude záviset na tom, jestli se posledních čtrnáct dní před volbami podaří TOP 09 oslovit mladé lidi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…