Donald J. Trump vyrazil Steva Bannona. Jakub Janda z toho má Vánoce, Petr Hampl píše: Teď už to je jako kdyby tam seděla Hillary

19.08.2017 11:41

Steve Bannon v pátek skončil ve funkci hlavního stratéga Bílého domu. Vrátil se tak do vedení ultrakonzervativního webu Breitbart News. Informaci přinesla agentura Reuters. A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Donald J. Trump vyrazil Steva Bannona. Jakub Janda z toho má Vánoce, Petr Hampl píše: Teď už to je jako kdyby tam seděla Hillary
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

„Šok v Bílém domě. Odchází Steve Bannon, šéfideolog, muž, který formuloval zásady trumpovské revoluce a osobně řídil vítěznou volební kampaň. V Trumpově týmu se dlouho válčilo mezi ním a profesionály z předchozích ér, co se snaží z Trumpa udělat ‚Clintonová light‘, a sami jsou navázáni na vládnoucí politicko-intelektuálskou elitu. Ještě před pár dny to vypadalo, že Bannon bude mít přece jenom navrch, ale dopadlo to obráceně,“ poznamenal k tomu sociolog Petr Hampl.

V nejhorším případě to podle něj fakticky znamená vymazání výsledků prezidentských voleb. „V Bílém domě budou rozhodovat stejní lidé, kteří by tam rozhodovali v případě vítězství Hillary Clintonové,“ dodal Hampl.

  • Původní text ZDE

Radost z odchodu Steva Bannona má aktivista ze spolku Evropské hodnoty Jakub Janda. „Best piece of news this summer,“ napsal anglicky ke zprávě o odchodu Bannona. 

Bannon ve svých slovech po odchodu z Bílého domu slíbil, že bude dál bojovat za prezidenta Trumpa proti jeho oponentům. Prezident Trump byl v minulosti za jeho jmenování hlavním stratégem silně kritizován.

Celý příspěvek Jakuba Jandy: 

Best piece of news this summer!

POLITICO: "Steve Bannon is out as White House chief strategist".

Celý příspěvek Petra Hampla:

Šok v Bílém domě. Odchází Steve Bannon, šéfideolog, muž, který formuloval zásady trumpovské revoluce a osobně řídil vítěznou volební kampaň. V Trumpově týmu se dlouho válčilo mezi ním a profesionály z předchozích ér, co snaží z Trumpa udělat "Clintonová light," a sami jsou navázáni na vládnoucí politicko-intelektuálskou elitu. Ještě před pár dny to vypadalo, že Bannon bude mít přece jenom navrch, ale dopadlo to obráceně.

V nejhorším případě to fakticky znamená vymazání výsledků prezidentských voleb. V Bílém domě budou rozhodovat stejní lidé, kteří by tam rozhodovali v případě vítězství Hillary Clintonové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…