Donald Trump: Mizerná práce, Obamo. Katastrofa, ementál. A vy, odporní novináři...

18.02.2016 14:11

Horký kandidát na amerického prezidenta Donald Trump se stále veze na vítězné vlně. Vedle setkávání s občany také bez problémů stíhá reagovat na výpady svých protivníků i sám kontroverze vyvolávat. A to ať už se jedná o republikánské kolegy, či samotného demokratického prezidenta Baracka Obamu.

Donald Trump: Mizerná práce, Obamo. Katastrofa, ementál. A vy, odporní novináři...
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„Já stále doufám, že se Donald Trump nestane americkým prezidentem a velmi v tomto ohledu americkým voličům důvěřuji. Lidé si jistě uvědomí, že být prezidentem Spojených států je vážná věc a není to jako vystupovat v nějaké televizní nebo reality show. Tato funkce není PR nebo marketing,“ prohlásil Obama a reakce lídra mezi republikánskými kandidáty Donalda Trumpa na sebe nenechala dlouho čekat. Nejprve zareagoval na svém twitteru, kde označil Obamu za „nejhoršího prezidenta v americké historii“, a poté se na jeho adresu vyjádřil také při svém moderovaném vystoupení před voliči v Jižní Karolíně.

Trump byl v průběhu debaty moderátorem vyzván, aby na Obamova slova nějakým způsobem zareagoval. Republikánský lídr se nejprve ironicky pousmál a potom suše konstatoval, že Obama ve funkci prezidenta odvedl „skutečně hodně mizernou práci“. Následně byl za svůj komentář odměněn bouřlivým potleskem a poté pokračoval v kritice na adresu Obamy zcela konkrétně. „Podívejte se na rozpočet a výdaje. Nedokázali jsme porazit Islámský stát, katastrofálně dopadl pokus prezidenta prosadit reformu zdravotnictví, naše hranice je jak ementál,“ prohlásil Trump. Obama dle jeho slov může být rád, že on sám nekandidoval již v minulém období. „Kdyby tomu tak bylo, podruhé by určitě nezvítězil.“

Tvrdě se však Trump se svými kritiky vypořádává doslova 24 hodin denně právě na Twitteru. V posledních hodinách se pustil do texaského senátora Teda Cruze, který jej nedávno porazil v primárkách v Iowě. Sdílel článek obviňující Cruze z porušení zákona státu Texas při volební kampani a poté jej obviňoval ze lží, které o něm měl údajně šířit v médiích. V dalším ze svých tweetů se Trump „věnoval“ jinému z republikánských kandidátů na prezidenta, senátorovi z Jižní Karolíny Lindseyi Grahamovi. „S přehledem porazím Clintonovou, ale Graham tvrdí opak. A zrovna on, který je u voličů na nule. Proč ho Fox News pořád protežují?“ vysmál se svému konkurentovi Trump.

Ihned poté reagoval právě na televizi Fox News, když napsal, že její novináři jsou proti němu zaujatí. „Jejich zaujatost je přímo odporná. Nechtějí, abych se stal prezidentem. Všechny jejich zprávy o mně jsou negativní!“ stěžoval si Trump a s chutí se pustil do republikánského kolegy Jeba Bushe, který rovněž usiluje o prezidentskou nominaci. „Bush se zbavil svých brýlí a nasadil místo nich kontaktní čočky, aby vypadal cool. Na to už je ale pozdě, protože podle aktuálních průzkumů v Nevadě má jen 1 %,“ napsal Trump a zveřejnil celý průzkum z Nevady, podle kterého má on sám důvěru 45 % zdejších republikánských voličů a až za ním je s velkým odstupem Rubio (19 %) a Cruz (18 %).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…