Donald Trump chce zničit Obamův klíčový program. Prozatím ale neuspěl. A Clintonová hned napsala...

25.03.2017 6:57

Americký prezident Donald Trump utrpěl těžkou porážku. Jeho úmysl zrušit zdravotní reformu Baracka Obamy, takzvanou Obamacare, totiž nevyšel. Trump dokonce bod stáhnul z programu, neboť republikáni nedokázali ve Sněmovně reprezentantů nashromáždit dostatek hlasů pro hlasování.

Donald Trump chce zničit Obamův klíčový program. Prozatím ale neuspěl. A Clintonová hned napsala...
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

K zajištění potřebné podpory pro zrušení Obamacare chybělo podle vyjádření Donalda Trumpa deset až patnáct hlasů. Kdy bude jednání o zdravotní reformě pokračovat, zatím není známo. Prozatím samozřejmě zůstává v platnosti. 

Trump pak následně uvedl, že demokrati ve Sněmovně reprezentantů náležitě nespolupracovali. S jejich nulovou podporou nebylo podle něj možné zákon o zdravotní reformě prosadit. Zdravotní reforma Baracka Obamy prý teď nejspíš „vyletí do povětří“, což demokraty přinutí ke spolupráci. Zároveň však byl také trochu překvapen odporem v republikánském táboře. 

„Dnešní den přinesl velké zklamání,“ řekl v té souvislosti šéf Sněmovny reprezentantů Paul Ryan. Nyní se prezidentský tým hodlá zabývat jinými body volebního programu, mezi něž například patří reforma daňového systému. 

„Dnešek byl velkým vítězstvím pro Ameriku,“ uvedla v té souvislosti na Twitteru neúspěšná demokratická kandidátka na prezidentku Hillary Clintonová.

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…