Donald Trump je jako Miloš Zeman, zaznělo v ČT. V USA se prý rozjede pořádný cirkus

08.06.2016 19:22

Demokratka Hillary Clintonová ohlásila, že už má dost hlasů delegátů, aby mohla nastoupit do finálního boje s miliardářem Donaldem Trumpem. A ten má podle publicisty Dušana Neumanna řadu výhod na své straně. Těží z kritiky politické korektnosti, mluví o potřebě snížit počet vojenských základen USA ve světě i z odsuzování nelegální migrace. V rétorice se prý podobá prezidentovi Miloši Zemanovi.

Donald Trump je jako Miloš Zeman, zaznělo v ČT. V USA se prý rozjede pořádný cirkus
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Donald John Trump je americký obchodní magnát, politik, televizní hvězda a spisovatel

Publicista Dušan Neumann usedl do křesla pro hosta ve středečním Interview ČT24. Promluvil o amerických volbách. Demokraté si podle jeho názoru v těchto volbách ublížili tím, že tak tvrdě nasazovali proti americkému senátorovi Berniemu Sandersovi. „Proti němu se zvedla taková manipulace v Demokratické straně, že mnozí lidé řekli, že to raději dají Donaldu Trumpovi, než by volili zkorumpovanou Demokratickou stranu. Tu pro ně reprezentuje Hillary Clintonová,“ prozradil host.

Clintonová má hodně kostlivců ve skříni. Třeba manžela Billa

Podle publicisty navíc žije Clintonová v jakési washingtonské bublině. Ta nemá s Amerikou mnoho společného. „Clintonová svou popularitu postavila na prezidentství svého muže Billa a na tom, že je žena. Teprve postupem času zjistila, že to nestačí,“ konstatoval Neumann. Bernie Sanders může v Demokratické straně předvést ještě mnohé. Senátor z  Vermontu požádal o schůzku s prezidentem Barackem Obamou. Otázkou je, co chce s prezidentem řešit. Možná otázku, jestli bude nakonec podporovat Clintonovou.

Pravděpodobně uvidíme souboj Hillary Clintonové s americkým miliardářem Donaldem Trumpem. Pokud na sebe budou vytahovat „špínu“, Clintonová bude mít pravděpodobně smůlu. „Těch kostlivců ve skříni má Clintonová mnohem a mnohem víc. Jedním z kostlivců je Bill Clinton sám,“ zaznělo z úst Neumanna. Jednoduché to ale nebude mít ani republikánský miliardář Donald Trump, který nemá velkou podporu mezi ženami. A kterému českému politikovi se Trump podobá asi nejvíc? „Vystupováním je Trumpovi podobný Miloš Zeman, ale názory, to ne,“ poznamenal publicista.

Dnes velká část Američanů cítí, že je Amerika řízená jako byrokratická struktura, která se rozchází s duchem svobody. To se vyčítá Baracku Obamovi, že vychovává generaci lidí závislých na státu, a to se mu vyčítá zdaleka nejvíc. Trump získává body i kritikou zahraniční politiky USA ve světě, čímž si notně uškodil Obama.

Američané také u Trumpa slyší na to, že brojí proti ilegální migraci

Američané mají 147 vojenských základen po světě a Trump věří, že by jich stačila třeba stovka. Zbývající peníze by se daly vložit do péče o veterány a o přebudování armády USA, která je podle republikánského kandidáta neefektivní. „Abychom mohli jednat s (ruským prezidentem) Putinem, se kterým se jednat musí, ale z pozice síly,“ dodává k tomu Trump.

V americké společnosti sílí odpor proti establishmentu, který se projevuje právě podporou senátora Demokratické strany Bernieho Sanderse a Donalda Trumpa. „Stojí přitom za pozornost, že levicový Sanders je podle Neumanna ještě větší izolacionista než Trump. Ten udělal výhodu i ze svých bankrotů. Americký miliardář zbankrotoval několikrát, přiznává to a říká Američanům, já jsem se ze svých krachů poučil,“ tvrdí opakovaně. Trumpovi hraje do karet i kritika politické korektnosti.

Američané také u Trumpa slyší na to, že brojí proti ilegální migraci. Legální ovšem podporuje. „On sám říká: Já zaměstnávám tisíce legálních migrantů.“ Americký miliardář se těší také výrazně větší podpoře na sociálních sítích než Hillary Clintonová. Tam se může projevit efekt, kdy nespokojení příznivci Bernieho Sanderse zvolí právě Trumpa. Finální střet Clintonové a Trumpa prý bude hodně tvrdý a špinavý. „To bude cirkus,“ uzavřel své vystoupení Neumann. 

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…