Donald Trump kritizoval Obamu za „další strašlivé rozhodnutí“. A hned se mu to vrátilo

07.03.2017 16:45

Americký republikánský prezident Donald Trump se dnes na svém twitterovém účtu dopustil chyby, když obvinil svého demokratického předchůdce Baracka Obamu z toho, že propustil z věznice Guantánamo na Kubě 122 lidí. Ti se měli později zapojit do teroristických či povstaleckých aktivit. Píše o tom server HuffingtonPost.com.

Donald Trump kritizoval Obamu za „další strašlivé rozhodnutí“. A hned se mu to vrátilo
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Jak však ukazuje loňská zpráva úřadu ředitele amerických tajných služeb, za Baracka Obamy se na svobodu dostalo devět zadržovaných, zbylých 113 lidí propustil jeho předchůdce George Bush mladší. 

Trump tak svým tweetem zřejmě reagoval na zprávu stanice Fox News, jež hovořila o propuštěnci z Guantánama, jehož Američané zabili při náletu v Jemenu. Stanice navíc ve tweetu uvedla, že k terorismu se vrátilo nejméně 122 někdejších guantánamských vězňů.

Trump sice o žádném zdroji zprávy nehovoří, ale napsal toto: „122 brutálních vězňů, které propustila z Guantánama Obamova administrativa, se vrátilo na bojiště. Další strašlivé rozhodnutí!“ 

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…