Donald Trump oslavil 71. narozeniny. Jeho odpůrci mu chtěli dát speciální dárek

15.06.2017 10:58

45. prezident USA Donald Trump oslavil své 71. narozeniny. Je jen o dva roky mladší, než prezident Zeman. Současně je nejstarším mužem, který se kdy ujal prezidentského úřadu. Mnoho Američanů prezidentovi popřálo vše nejlepší. Část jeho odpůrců mu vzkázala, že nejlepším dárkem pro Trumpa by byla jednosměrná letenka do Ruska.

Donald Trump oslavil 71. narozeniny. Jeho odpůrci mu chtěli dát speciální dárek
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Když skládal prezidentskou přísahu Ronald Reagan, bylo mu 69 let. Trump, který přísahu složil v lednu tohoto roku, byl ještě o rok starší. Přesto podle všeho srší energií. Objíždí mítinky s voliči, vládne a našel si čas i na to, aby na své vlastní narozeniny zajel do nemocnice za postřeleným členem Sněmovny reprezentantů, republikánem Stevem Scalisem, kterého označil za svého přítele.  

Server deníku USA Today také připomíná, že 14. červen je ve Spojených státech také dnem ozbrojených sil. Trump proto na Twitteru popřál všem vojákům, kteří statečně slouží své zemi. V odpověď se dočkal mnoha přání od svých voličů.

Celý článek naleznete ZDE.

Ozvali se však také Trumpovi odpůrci. Členové skupiny Rise and Resist nebo Povstaň a braň se, kteří dlouhodobě Trumpa kritizují, by nejraději Trumpovi dali jednosměrnou letenku do Ruska. Nelíbí se jim, jak se Trump a jeho tým údajně zapletl už před volbami s Ruskem. Tuto kauzu teď vyšetřují americké úřady.

Jeden z protestujících Andy Ratto řekl časopisu Newsweek, že Trumpův způsob vládnutí může být nebezpečný. „Zatímco v D.C. bude Trump sfoukávat svíčky na dortu, my budeme stát na ulici a budeme si doufat, že se jeho přání nesplní,“ poznamenal Trumpův odpůrce.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…