Donald Trump po útoku na Paříž: Takže další teroristický útok. Když nebudeme silní, nikdy to neskončí

21.04.2017 13:59

K teroristickému útoku na Champs-Élysées se vyjádřil i 45. prezident Donald Trump. Na společné tiskové konferenci šéf Bílého domu oznámil, že soucítí s francouzským lidem.

Donald Trump po útoku na Paříž: Takže další teroristický útok. Když nebudeme silní, nikdy to neskončí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vosková figurína Donalda Trumpa

„Především chci jménem Američanů vyjádřit soustrast lidu Francie,“ prohlásil Trump, podle něhož svět zažil další z řady strašlivých teroristických útoků. „Stala se dnes opravdu strašlivá, strašlivá věc. Vypadá to jako další teroristický útok. Co víc říct? Asi tolik, že to nikdy neskončí. Musíme být silní a musíme být ostražití, k čemuž vyzývám už dlouho,“ zaznělo z úst amerického prezidenta na společné tiskové konferenci s italským premiérem Paolo Gentilonim.

Italský předseda vlády se podle CNN vyjádřil ve stejném duchu. Vzkázal Francouzům, že Italové jsou v duchu s nimi a doplnil, že teroristický útok se navíc odehrál ve velmi citlivé době, jen tři dny před volbami.

K útoku se přihlásil Islámský stát prostřednictvím agentury Amaq s tím, že hlavním útočníkem byl Abu Yousif al-Belgiki. Útočník měl žít ve Francii, ale kořeny měl v Belgii. Belgický státní zástupce však podle agentury Reuters uvedl, že zatím neexistuje dost důkazů o tom, že útočník byl původem Belgičan. Nasvědčoval by tomu jen přídomek al-Belgiki, což znamená Belgičan.

Celou zprávu v angličtině naleznete ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…