Donald Trump překvapuje. V jeho týmu mohou být i lidé, kteří mu nemohli přijít na jméno

20.11.2016 20:45

45. prezident USA Donald Trump, jenž se v lednu příštího roku ujme úřadu, pokračuje v sestavování své vlády. Již je jasné, že klíčovým poradcem pro národní bezpečnost bude Michael Flynn, který už dal najevo, že chce Washington sblížit s Moskvou a zatočit s teroristy. Teď už se rýsuje i příští ministr zahraničí, může jím být někdejší neúspěšný republikánský prezidentský kandidát a důrazný kritik Donalda Trumpa Mitt Romney.

Donald Trump překvapuje. V jeho týmu mohou být i lidé, kteří mu nemohli přijít na jméno
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

„Nastupující americký prezident Donald Trump uvažuje o jmenování generála Jamese Mattise ministrem obrany. Bývalý kandidát republikánů na prezidenta z roku 2012 Mitt Romney, se kterým měl Trump ostré spory v letošní předvolební kampani, by se pak mohl stát šéfem diplomacie USA. Trumpův mluvčí dodal, že Trump dnes pokračuje v sérii setkání s řadou osobností, o kterých uvažuje jako o kandidátech na ministry ve své vládě, napsala ČTK s odkazem na sociální síť Twitter, kterou Trump stále využívá jako hlavní komunikační prostředek s veřejností.

Celý článek najdete zde.  

S generálem Mattisem se Trump setkal v sobotu a schůzku si velmi pochvaloval. Voják, jenž má přezdívku „šílený pes“, udělal na budoucího prezidenta dojem. Dlouhou diskusi o zahraničních otázkách vedl Trump i s Romneyem. Trumpův viceprezident Mike Pence oznámil, že by Romney mohl být příštím šéfem americké diplomacie. To však nejsou jediné schůzky, které mají Trump i Pence v plánu.

Trump a Pence podle mluvčího mají dnes mimo jiné na programu schůzky s filmovým agentem Arim Emanuelem, právníkem specializovaným na občanská práva Peterem Kirsanowem, kansaským státním tajemníkem Krisem Kobachem a dalšími pány a dámami, kteří zřejmě dostanou nabídku pracovat v Trumpově administrativě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…