Donald Trump se pomátl, naznačil publicista Ondřej Neff

09.04.2017 22:56

Publicista Ondřej Neff se v úvaze uveřejněné na serveru Neviditelný pes zamýšlí nad aktuální situací v Sýrii. Kdyby měl zcela upřímně napsat, co si myslí, prý by asi napsal, že se 45. prezident USA pomátl. Ale nechce celou věc odbýt takto snadno.

Donald Trump se pomátl, naznačil publicista Ondřej Neff
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Chemický útok, k němuž došlo v Sýrii, nedává podle Neffa moc smysl. Podezřelé se mu je ví i to, jak rychle na útok zareagoval americký prezident Donald Trump. Aniž bylo cokoli důkladně prošetřeno, označil za viníka útoku zbraní hromadného ničení režim Bašára Asada a nařídil v odvetě raketový útok na leteckou základnu Šajrát.

„Vojensky je ten plynový útok naprostý nesmysl, jeho politický dopad je drtivý a důsledky je postižený ten, kdo je označován za strůjce. Dává tohle nějakou logiku? Kdybych měl upřímně napsat, co si myslím, muselo by to vyznít, že se Donald Trump pomátl. Ale nechci střílet tomahavky od boku jen na základě nějakého dojmu,“ napsal Neff.

Celý komentář naleznete zde.

Experti si teď lámou hlavu nad tím, co útok v Sýrii a odvetný americký úder znamenají. Jelikož americká odveta následovala jen krátce poté, co Washington oznámil, že už netrvá na pádu Asada, a dnes se tentýž Washington vrací ke slovům o tom, že Asad musí skončit, svět si láme hlavu, co bude dál.

Stranou pozornosti Ondřeje Neffa nezůstal ani teroristický útok ve Stockholmu. Zřejmě se prý dříve či později dozvíme, že útok provedl osamělý vlk, který neměl s islámem nic společného. Tak či tak bude potřeba skutečně dbát na důraznější ochranu hranic, a to ve stylu, jaký uplatňuje např. maďarský premiér Viktor Orbán.

Až se podaří uchránit evropské hranice, budeme muset vyřešit i vnitřní situaci v EU. „Až bude ochrana reálná, pak nastane čas pro vážnou diskusi o menšinách, které v Evropě vznikly. Nějaké deportace jsou iluze: ti lidé tu jsou a zůstanou tu a musíme se naučit s nimi žít a oni se musejí naučit žít s námi. Pak bude možné se bavit o nějakých kvótách a solidaritě,“ uzavřel Neff.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…