Donald Trump telefonoval s Viktorem Orbánem. Objevili prý ledacos společného

25.11.2016 10:32

Maďarský premiér Viktor Orbán si telefonoval s budoucím prezidentem USA Donaldem Trumpem. Podle agentury AP, která se odvolává na maďarský deník Vilaggazdasag, byl Orbán po telefonátu spokojen a pochvaloval si, že ve Washingtonu bude sedět muž s otevřenou myslí, jenž se nenechá omezovat ideologií. Maďarský předseda vlády se dokonce dočkal pozvání do USA.

Donald Trump telefonoval s Viktorem Orbánem. Objevili prý ledacos společného
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

„Myslím, že Amerika nyní bude mít prezidenta, který se nenechá omezovat ideologii,“ pochvaloval si po telefonátu s Donaldem Trumpem. „Je to otevřený člověk, který se víc než o politickou teorii zajímá o úspěch, výkon a výsledky,“ doplnil maďarský premiér.

Orbán věří, že se americko-maďarské vztahy opět zlepší, protože zůstávaly dobré, dokud se do nich nezačala míchal ideologie. Předseda vlády v této souvislosti narážel na kritiku, kterou si v posledních letech vyslechl od administrativy Baracka Obamy za to, že nechal postavit na hranicích Maďarska plot proti uprchlíkům. Za to si ostatně vysloužil kritiku z Bruselu. Po zvolení Donalda Trumpa 45. prezidentem USA však maďarský premiér věří, že se mezinárodní pohled na maďarskou politiku změní. Vždyť i Trump sliboval výstavbu velké zdi na hranicích s Mexikem.

Celý text v angličtině najdete zde.

Maďarský premiér se sympatiemi k Donaldu Trumpovi netajil ani v předvolební kampani. Stejně jako prezident Miloš Zeman dal i Orbán najevo, že by v roli prezidenta viděl raději Trumpa než demokratku Hillary Clintonovou. Když si s Trumpem teď telefonovali, Orbán mu sdělil, že delší dobu ve Washingtonu nebyl, protože byl považován za „černou ovci“. Trump se prý smál a připomněl Orbánovi, že takhle se v USA mluvilo i o něm. Vzápětí Trump Orbána na návštěvu Washingtonu pozval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…