Donald Trump umí předpovídat budoucnost. Bez legrace. Jde o Švédsko

21.02.2017 11:20

Donald Trump se stal terčem kritiky i posměchu za své prohlášení o Švédsku, ve kterém odkazoval na neexistující událost v pátek v noci. Liberální média a jejich konzumenti dávali Trumpovi co proto. Americký prezident má přitom věštecké schopnosti. Předpověděl události, které se skutečny staly. Jen o pár dní později.

Donald Trump umí předpovídat budoucnost. Bez legrace. Jde o Švédsko
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Jak informuje švédský deník Dagbladet, policisté i obyvatelé „problematické“ přistěhovalecké čtvrti Rinkeby ve Stockholmu zažili skutečně těžkou noc. Během večera a noci z pondělí na úterý zde došlo k masivním nepokojům, kdy byla policie dokonce nucena použít varovný výstřel do vzduchu. Vše začalo podle listu Dagbladet tím, že místní přistěhovalecké gangy zapálili asi dvanáct automobilů.

Hromadné zapalování automobilů patří k oblíbeným kratochvílím přistěhovalecké mládeže v mnoha švédských metropolích. Vyhlášené je v tomto ohledu zejména Malmö, kde žije v poměru k počtu obyvatelstva asi největší počet muslimských přistěhovalců. „Nepokoje začaly asi v půl deváté večer, když byla policie přivolána k do čtvrti a zatkla jednu z osob, která se měla podílet na zapalování automobilů,“ píše Dagbladet.



Na zasahující policisty však začali ve stanici metra házet maskovaní lidé kameny. Podle očitých svědků byla policie nucena ustoupit rozlícenému davu asi třiceti lidí k čerpací stanici. Postupně dav násilníků narostl až na jedno sto a ti útočili nejenom na policisty, ale také na přivolané hasiče. „Situace minutu od minuty gradovala a policie se zhruba kolem desáté hodiny rozhodla zastavit autobusovou dopravu.“

Ještě kolem třiadvacáté hodiny nebylo možné hasit vzniklý požár, protože rozlícený dav čítající přibližně sto osob blokoval jakékoli pokusy hasičů o uhašení zapálených automobilů. Většina z nich tak shořela na troud a nebude je možné opravit. „Následně začalo ve Stockholmu poprchávat a situace se začala zklidňovat. Po kratší pauze ale začalo řádění násilníků znovu a Rinkeby se v podstatě změnilo na válečnou zónu,“ popisuje švédský deník.

Rinkeby patří dlouhodobě k nejproblematičtějším čtvrtím ve Stockholmu a mnozí ji přímo označují za „no-go zónu“, kam se i policisté po setmění vypravují jen s posilami. Stejně jako v noci z pondělí na úterek zde obvykle čelí při svých zásazích otevřené nenávisti převážně muslimského obyvatelstva a daří se jim jen s velkými obtížemi prosazovat švédské zákony. Liberální média v USA každopádně dštila oheň a síru na Trumpa oprávněně. Prezident se mýlil. V pátek v noci se nic mimořádného ve Švédsku nestalo. To „až“ o tři dny později.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…