Donald Trump varuje: Při volbách se můžeme dočkat podvodů

14.08.2016 21:19

Server německého časopisu Stern přišel s důležitou informací. V amerických prezidentských volbách je stále větší horko, neboť republikánský prezidentský kandidát Donald Trump se nehodlá smířit s prohrou, kterou mu v Pensylvánii přisuzují předvolební průzkumy. Miliardář mluví o možném podvádění při volbách. Pohled do historie však ukazuje, že Trump bije na poplach zbytečně.

Donald Trump varuje: Při volbách se můžeme dočkat podvodů
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„Jediný způsob, jak přijít o Pensylvánii, by bylo volebním podvodem,“ prohlásil Trump důrazně k průzkumu v tomto americkém státě, podle něhož výrazně zaostává za svou protikandidátkou Hillary Clintonovu z Demokratické strany. Pensylvánie patřívá k váhajícím státům, jejichž vliv, ba celý výsledek voleb, může být zásadní. Republikánům i demokratům jde tedy v Pensylvánii o hodně.

Své příznivce proto Trump vyzval, aby byli bdělí a snažili se ve volebních místnostech odhalit případné podvody. Totéž žádá po místních šerifech a dalších úředních osobách.

Celý text v němčině najdete zde.

Časopis ovšem s odvoláním na americký deník Washington Post dodává, že k volebním podvodům dochází jen zřídka. V roce 2014 spatřila světlo světa studie, která ukázala, že z více než miliardy hlasů prověřených mezi roky 2000 až 2014 bylo jen 31 pokusů o podvod.

A tak zatímco Trump varuje před údajně hrozícími podvody, řada významných osobností USA varuje před Trumpem samotným. Slavný herec Robert De Niro označil za „šílené, že na pozici prezidenta kandiduje někdo jako Donald Trump“.

Německý vicekancléř ze sociální demokracie Sigmar Gabriel varoval, že nacionalismus Trumpa vede k rozdělení společnosti a hrozí, že budou přijata iracionální rozhodnutí, což představuje riziko pro celý svět. Německý šéf diplomacie Frank-Walter Steinmeier, taktéž ze sociální demokracie, označil Trumpa za „kazatele nenávisti“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…