Donald Trump znovu šokoval své spolustraníky. Došlo na Husajna a teroristy

07.07.2016 21:48

Kandidát na amerického prezidenta Donald Trump složil poklonu Saddámu Husajnovi za zabíjení teroristů. Tuto informaci, z níž trnou mnozí jeho republikánští spolustraníci, přinesl server iDnes.cz.

Donald Trump znovu šokoval své spolustraníky. Došlo na Husajna a teroristy
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„Byl to skutečně špatný muž. Ale víte, co mu šlo dobře? Zabíjel teroristy. A dělal to dobře. Nečetli jim jejich práva, nemluvili, byli to teroristé, tím to pro ně končilo. Dnes je Irák Harvardem terorismu. Chcete být terorista, jedete do Iráku,“ uvedl Trump na adresu bývalého iráckého diktátora Saddáma Husajna s tím, že je to smutné. Ten již v minulosti pochválil severokorejského diktátora Kim Čong-una.

Původní text ZDE.

A o Husajnovi také nemluvil poprvé. V minulosti uvedl, že by se Irák pod diktátorovým vedením měl lépe. Nasazení chemických zbraní bagatelizoval. „Saddám Husajn vypustí trochu plynu a všichni jsou najednou šílení. On používá plyn,“ uvedl Trump.

Trumpova slova vyděsila například stratéga Tima Millera. „Pokud má kandidát na prezidenta neustále komplimenty pro brutální, nedemokratické diktátory a obdivuje jejich metody, myslím, že je namístě se bát, že to jsou právě ty metody, které by jednou mohl chtít použít, pokud to bude nutné,“ uvedl.

Jiní další republikáni se například snažili Trumpovo prohlášení omlouvat. Například kongresman Chris Collins uvedl, že jeho komentář byl jen faktickou poznámkou. Pochopení však Trump nenašel u vedení republikánů či u předsedy Sněmovny reprezentantů Paula Ryana. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…