Donbas: Proruští separatisté se prý bijí mezi sebou

20.01.2015 10:47

Zatímco ve východoukrajinském Doněcku válčí proruští separatisté o letiště s vládními vojsky, v sousedním Luhansku se rebelové střílejí navzájem. Informuje o tom server Aktuálně.cz. Upozornil, že začátkem letošního roku v Luhansku ozbrojenci loajální předákovi místní samozvané republiky Igoru Plotnickému chtěli zatknout velitele takzvaných sil rychlého nasazení (GBR) Alexandra Bědnova, známého pod přezdívkou Batman.

Donbas: Proruští separatisté se prý bijí mezi sebou
Foto: Sergei Grits, ČTK/AP
Popisek: Proruští ozbrojenci na východě Ukrajiny

Ten ale zahynul a spolu s ním několik jeho dalších mužů. „Plotnickij, který se opírá o podporu ruského prezidenta Vladimira Putina, tak zlikvidoval jednoho ze svých nepřátel, kteří mu "jdou po krku",“ uvedl server. Podle něj je ale Plotnickij rivaly obviňován z rozkrádání ruské humanitární pomoci a z přílišné umírněnosti vůči Kyjevu.

Bědnov prý lidi nezákonně zatýkal

Úřady Luhanské lidové republiky v místních médiích zdůvodnily smrt Bědnova tím, že měl být potrestán za nezákonné zatýkání a věznění lidí ve sklepě budovy, kde sídlila jeho skupina.

Jeden z příznivců Bědnova, známý ruský ultrapravicový fanatik Alexej Milčakov, podle webu Ukrajinska pravda oznámil, že přerušuje jakoukoliv spolupráci s Luhanskou lidovou republikou, a odmítl výzvu ke složení zbraní.

Autoritu Plotnického prý odmítá i další polní velitel z Luhansku Alexej Pavlov. Jeho prapor kontroluje v centru Luhansku budovy ukrajinské tajné služby SBU, kterou povstalci obsadili hned na počátku vzpoury v dubnu.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…