Dopravci a živnostníci si stěžují u premiéra Sobotky. Jak jim asi odpoví?

17.03.2017 11:22

Svaz průmyslu a dopravy České republiky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR jako reprezentanti výrazné části tuzemského hospodářství píší ministerskému předsedovi Sobotkovi v souvislosti s připravovaným výběrovým řízením na nového výběrčího českého mýta.

Dopravci a živnostníci si stěžují u premiéra Sobotky. Jak jim asi odpoví?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice D1 na Chodově

S dosavadním postupem jsou krajně nespokojeni a nechápou, proč politici opakovaně ignorují názory odborníků a neustále prosazují svoji vizi, která se ukazuje jako chybná a pro hospodaření státu krajně nebezpečná.

Proto znovu vyzývají vládu, aby přehodnotila dosavadní přístup k budoucímu vybírání mýtného po roce 2019 a zohlednila odborné názory. Otázka budoucnosti výkonového zpoplatnění komunikací navíc nebyla ani přes opakované sliby včas diskutována s těmi, jichž se bytostně dotýká – tedy firmami, podnikateli, živnostníky a dopravci.

„Žádáme vládu, aby znovu otevřela diskusi o rozsahu a způsobu zpoplatnění v ČR po roce 2019 tak, aby bylo v široké shodě zainteresovaných stran a na základě odborných analýz nalezeno maximálně efektivní a hospodárné řešení bez zbytečných dopadů na regiony, dopravce, jejich zákazníky a spotřebitele,“ píší dopravci a živnostníci premiérovi Sobotkovi. Originál dopisu, který mají Parlamentní listy k dispozici, uveřejňujeme ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…