Dopravní sekerník dorazil do televize. Moje trpělivost končí, varoval dálniční stavebníky

26.08.2013 22:54

V neděli večer se na dálnici D1 nedaleko Humpolce vytvořila kolona dlouhá přibližně 26 kilometrů. Mohla za ni částečná uzavírka na 81. kilometru a dvě dopravní nehody. Práce na silnici přitom neprobíhaly, chyběl totiž materiál. Podle ministra dopravy Zdeňka Žáka se jedná o jasný důkaz toho, že stát prosazuje zájmy firem na úkor zájmů svých občanů. Uvedl to v pořadu Události, komentáře na ČT 24.

Dopravní sekerník dorazil do televize. Moje trpělivost končí, varoval dálniční stavebníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák

„Včera došlo k defektu, proto bylo oprávněné uzavřít v zájmu bezpečnosti jeden pruh, ale tady má trpělivost končí. Řidiči nebyli včas informováni, chybělo rychlé zřízení objezdové trasy a především opravné práce začaly pozdě,“ vyjmenoval ministr chyby, jichž se podle něj Ředitelství silnic a dálnic dopustilo.

Žák zdůraznil, že se z tohoto důvodu blíží doba, kdy bude muset přistoupit ještě k razantnějším krokům. Přestože tak naznačil možné personální otřesy, nechce vyvolat předčasné závěry.

Máslo na hlavě má i samo ministerstvo

„Bojujeme o zájmy českých řidičů. Máslo na hlavě má ale víc lidí a svalit to na jednoho by asi nebylo fér. Mojí primární motivací je to, aby se to už neopakovalo,“ pronesl s tím, že není žádné krvežíznivé monstrum, jak ho prý některá média popisují. Velký podíl viny nese podle jeho názoru i samo ministerstvo, které v minulosti tyto podmínky nastavilo.

„Ředitelství silnic a dálnic nedokázalo zareagovat adekvátně na havárii. Opět jim musím hodit pomocnou rukavici. Buď přijmou a poté s nimi budu pracovat dál, nebo nezareagují a pak přijdou personální změny,“ nastínil možnosti vývoje v dopravním rezortu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…