Doprdele, doprdele, doprdele. Zasraný islamistický hovada, zděsil se známý aktivista nad zprávou z Nice

15.07.2016 11:20

Reakce na útoky v Nice samozřejmě zaplavily i sociální sítě. Velmi emotivní reakci měl například občanský aktivista Tomáš Peszynski. Své řekl i Radko Hokovský z think-tanku Evropské hodnoty.

Doprdele, doprdele, doprdele. Zasraný islamistický hovada, zděsil se známý aktivista nad zprávou z Nice
Foto: youtube.com
Popisek: Teroristický útok ve francouzském Nice

„Doprdele! Doprdele! Doprdele!“ zanadával si v souvislosti s teroristickým útokem Peszynski. „Zasraný islamistický hovada,“ dodal s tím, že na místě byl asi před třemi týdny. „Ten útok v Nice mě dostal. Snad je to tím, že to tam znám a cítím se, jako by to bylo v Praze, že to není nějaký útok z televize, ale prostě realita. Nebo je to tím, že už ty útoky začínají být rutina. Že se zdá, že se budou pořád opakovat,“ podotkl. „Nebo je to tím, že ho udělal asi osamělý vlk a že takovým útokům se nedá nijak zabránit,“ dodal. Podle svých slov se cítí bezmocný proti zlu. „Zdá se, že zlo vítězí a my nemáme, jak mu bránit, protože tohle rozpoutá další zla a ty rozpoutají další zla. A celkově je to všechno v prdeli,“ dodal. 

„Naše civilizace je fakt křehká věc. Prostě sednout si do náklaďáku a přejet 100 lidí může každý. Stačí, když se pár lidí rozhodne, že udělá chaos, tak ho prostě udělá a nic jim v tom nezabrání. Asi musíme bránit tomu zlu, o kterém víme, jak ho zastavit. To je všechno, co můžeme udělat. Když neznáme recept na všechno, nesmíme rezignovat na všechno. Na něco recept máme a tam musíme pokračovat,“ uzavřel s tím, že momentálně se mu však příliš nechce.

„Hm, zdá se, že týden humoru nad pokémony, bičováním a poslankyní Nytrovou právě skončil,“ řekl se smutkem marketingový expert Jakub Horák. „Dokud ti zabedněnci nepochopí, že po smrti opravdu žádný život není, těžko se s tímhle dá bojovat,“ dodal.

Šílený útok nákladním vozem do davu lidí v Nice je podle Radka Hokovského z think-tanku Evropské hodnoty potvrzením trendu ve způsobu provádění teroristických činů v dnešní západní Evropě. „Pachateli mohou být malé skupiny nebo dokonce jednotlivci, jejichž navázání na islamistické organizace může být velmi volné a jejichž přípravu je tudíž pro bezpečnostní složky velmi složité odhalit a překazit. Pokud jsou pachateli islamističtí radikálové, o kterých již existují záznamy zpravodajských služeb, lze požadovat zvýšení efektivity jejich spolupráce. Ale v situaci, kdy ve Francii a dalších zemích Evropy jsou již stovky až tisíce islamistických radikálů, z nichž mnozí se zradikalizují téměř sami jen sledováním islamistického obsahu na internetu, je téměř nemožné zabránit pokračujícímu nárůstu zbabělých útoků na nechráněné civilní cíle s potenciálem velkého počtu obětí,“ dodal. Podle něj tato vlna islamistického teroru povede k rostoucí radikalizaci mezi většinovou populací, útokům pravicových extremistů a zvyšující se poptávce voličů po radikálních řešeních a autoritativním přístupu.

„V České republice a obecně ve střední Evropě však máme ještě šanci předejít chybám, které byly v západní Evropě v posledních desetiletích učiněny v oblasti imigrační a integrační politiky a v oblasti boje proti radikalizaci. Je nutné si uvědomit, že přijetí chybné legislativy a nefunkčních opatření se v plné míře projeví až za desetiletí,“ uzavřel s tím, že se u nás doma musíme soustředit především na prevenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…