Došlo na schůzce s prezidentem k fyzickému kontaktu? Vyjádřili se Chovanec a Bělobrádek

10.05.2017 22:05

Po jednání s prezidentem Milošem Zemanem předstoupili před novináře statutární místopředseda ČSSD Milan Chovanec a předseda lidovců Pavel Bělobrádek a prozradili, jak se jim jednalo s hlavou státu a s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO).

Došlo na schůzce s prezidentem k fyzickému kontaktu? Vyjádřili se Chovanec a Bělobrádek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Statutární místopředseda ČSSD a ministr vnitra Milan Chovanec po schůzce s prezidentem Milošem Zemanem v Liberci sdělili, že názory hnutí ANO na jedné straně a mezi sociálními demokraty s lidovci na straně druhé se nijak nesblížily. ČSSD trvá na tom, aby šéf hnutí ANO Babiš opustil vládu, čímž tu krizi vyřeší během pár minut.  

„Připustil Andrej Babiš, že by rezignoval?“ zeptali se přímo novináři. „Ne, nepřipustil,“ odvětil Chovanec. „Takže až se pan prezident vrátí z Číny, tak se bude muset nějak rozhodnout,“ doplnil sociální demokrat s tím, že do prezidentova návratu z Číny se ve vládní krizi nestane nic.

Prezident prý navrhl určité řešení krize, ale ani Chovanec, ani Bělobrádek nechtěli prozradit, co všechno se probíralo na schůzce. Ani podle Chovance, ani podle Bělobrádka nejde o žádné převratné řešení. Chovanec je přesvědčen, že teď už ta krize postoupila dál.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„My to napřed musíme prodiskutovat a pak uvidíme. Tečka,“ utnul jakékoli debaty Bělobrádek. Jak lidovci, tak sociální demokraté trvají na Babišově odchodu z vlády.

A došlo na schůzce k nějakým střetům? Ptali se dál novináři. „Nedošlo k fyzickému kontaktu,“ prohlásil se smíchem předseda lidovců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…