Dost, Pavle Novotný! Jsem lékař! Mocný muž ODS povstal

10.09.2020 8:42

Starosta pražských Řeporyjí znovu vzbudil pořádný rozruch, když konstatoval, že je v zájmu České republiky, aby premiér Babiš zmizel, zemřel a aby také prezident Miloš Zeman odešel do věčných lovišť. Pavel Novotný rád pronáší silná slova, jenže tentokrát tvrdě narazil i ve vlastní straně. Ozval se předseda pražské ODS Tomáš Portlík, ale i předseda strany Petr Fiala. Někdejší ministr průmyslu za ODS Martin Kuba bouchl do stolu.

Dost, Pavle Novotný! Jsem lékař! Mocný muž ODS povstal
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS)

O starostovi Řeporyjí Pavlu Novotném se ví, že rád dráždí okolí ostrými slovy. Znovu to potvrdil v rozhovoru pro server Info.cz.

Anketa

Zeman a Babiš by měli zemřít, řekl Pavel Novotný. Je to na trestní stíhání?

89%
11%
hlasovalo: 37212 lidí

V zájmu České republiky je prostě, aby Babiš prostě zmizel, umřel prostě. A aby Zeman taky umřel, aby odešel do věčných lovišť a abych já byl poslanec,“ prohlásil doslova Novotný.

Ve vyjádření pro CNN Prima News pak svých slov zalitoval, ale zdůraznil, že nikomu smrt nepřál.

Neřekl jsem, že přeju někomu smrt. Kdo to slyšel, ten to ví, kdo to neslyšel, věří interpretaci nepřátel. Je mi strašně líto, že to tak vyznělo, ale je mi to líto jenom kvůli mně,“ vysvětloval.  

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Předseda ODS Petr Fiala dal tentokrát od Novotného ruce pryč. „S podobnými výhružkami a přáními my nic společného nemáme. Je to překročení určité hranice a nepochybně se tím budeme zabývat,“ zdůraznil.

V podobném duchu se vyjádřil lídr poslanců ODS Zbyněk Stanjura či šéf pražské ODS Tomáš Portlík. Podle nich bylo vyjádření „přes čáru“. Novotný proto má jít k Portlíkovi na vážný rozhovor. Portlík si s ním chce „natvrdo promluvit“.

Někdejší ministr průmyslu a obchodu za ODS, vlivný člen strany, Martin Kuba, se vyjádřil podstatně obsáhleji. Zdůraznil, že jako vystudovaný lékař nemůže podobné výroky akceptovat. Běžně se prý ke slovům jiných politiků příliš nevyjádřuje, ale Novotného slova se mu prý natolik nelíbí, že se zkrátka musel ozvat.

„Politika má být přeci souboj idejí a konkrétních řešení. Nesmí být nikdy o výrocích, že má někdo z politických soupeřů zemřít. Odmítám, aby se tohle stalo normou právě v ODS, která má hájit svobodu a život každého jednotlivce. Mohu si o svých politických soupeřích myslet cokoli, ale tohle je fakt přes čáru. A přiznám se, že mi není jasné, proč se k tomu hned razantně nevyjádří předseda strany Petr Fiala,“ rýpl si Kuba do předsedy strany.

Podle lídra ODS na jihu Čech je naprosto nepřijatelné, aby si politici přes média vzkazovali, kdo má umřít, aby se v této zemi žilo líp. Jako lékař se vždy snažil o to, aby lidé žili, aby žili co nejdéle a pro tento výrok Pavla Novotného opravdu nemá pochopení.

„Jako lékař na ARO a na záchrance jsem zažíval umírání lidí často. A vždycky jsem se snažil do poslední chvíle bojovat o každý život. Proto tyhle řeči považuji prostě za hloupé. Všem, kteří to používají, doporučuju, aby si představili, že to někdo bude říkat o jejich blízkých. Jestli je něco v českém zájmu, tak podle mě hlavně to, abychom si v ODS přestali stěžovat, byli jasnými a silnými lídry opozice, vykašlali se na politiku antiněkdo a s jasnou a dobře prezentovanou politickou alternativou dokázali tyhle dva politiky porazit,“ zdůraznil nakonec.

Martin Kuba byl ministrem průmyslu a obchodu, ale nikoli dopravy, jako dnes Karel Havlíček ve službách hnutí ANO. Soustředil se jen na jeden resort. Dnes Kuba vede jihočeskou krajskou kandidátku ODS a patří mezi úspěšné podnikatele.

Martin Kuba udeřil na Pavla Novotného

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…