Dostala pěstí jen proto, že mluvila arabsky

13.04.2016 9:10

Evidentně jen kvůli tomu, že promluvila v tramvaji arabsky, dostala mladá studentka z Prahy, původem z Libanonu, pěstí do obličeje. O případu informoval server Lidovky.cz.

Dostala pěstí jen proto, že mluvila arabsky
Foto: pixabay.com
Popisek: agrese - ilustrační foto

„Zažila jsem na vlastní kůži čistou formu xenofobie a předsudků,“ napsala v neděli v podvečer na Facebook z incidentu otřesená studentka D. S. s arabským původem.

V neděli kolem půl druhé jela v tramvaji se svou mladší sestrou pražskými Vršovicemi. Poté, co pronesly asi dvě věty v arabštině, vložila se nečekaně do jejich rozhovoru cizí žena.

Celý text je ZDE.

„Zezadu ke mně přiskočila nějaká ženská a začala na mě ječet. Řvala ‚Co si to dovoluješ?‘ a sprostě nadávala. Řekla mi ‚ty sv*ně‘ a ‚p*čo‘. Hned potom mi vrazila pěstí do lícní kosti. Odehrálo se to všechno velmi rychle a já byla v šoku,“ líčí konflikt studentka pátého ročníku psychologie. Mladší sestra prý raději sklopila hlavu, protože se ženy bála.

D. S. prý zpočátku vůbec nedošlo, že to bylo kvůli arabštině. „Šla vyloženě za mnou, bezprostředně po tom, co jsme mluvily arabsky. Když zjistila, že mluvím česky, neodpovídala a ignorovala mě,“ popsala dále studentka incident, který vyvolala žena oděná do černé.

Studentka se rozhodla incident ohlásit na policii. Údajně laxní přístup policie ji odradil, a tak se nakonec rozhodla detaily incidentu napsat na Facebook.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…