Dostane do držky, řekl o svém poslanci Babišův sněmovní šéf

10.01.2014 9:34

Poslanec hnutí ANO Pavel Čihák je volán na kobereček k předsedovi poslaneckého klubu Babišova hnutí Jaroslavu Faltýnkovi. Toho velice rozčílily zprávy o předražených dopravních zakázkách ve Středočeském kraji, které nynější poslanec za dob Davida Ratha údajně zcela ovládal. Čihák podle informací iHNed.cz bude muset vysvětlovat své dřívější prohřešky a zejména právě spojenectví s Davidem Rathem.

Dostane do držky, řekl o svém poslanci Babišův sněmovní šéf
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš s Jaroslavem Faltýnkem

Poslance ANO Pavla Čiháka čeká podle Faltýnka velké vysvětlování a půjde o jeho další politickou kariéru ve straně Andreje Babiše. „Počítám, že v úterý s ním budu mluvit. Jasně, že budu chtít vysvětlení. Dostane do držky,“ řekl v rozhovoru pro iHNed.cz rozčílený předseda poslaneckého klubu Jaroslav Faltýnek.

A o co jde? Mají se řešit jeho minulé prohřešky a zejména prý spojenectví se stíhaným Davidem Rathem. Celou věc rozvířily HN, když ve čtvrtečním vydání informovaly, že Čihák se podílel na předražených dopravních zakázkách Středočeského kraje právě za éry bývalého hejtmana Davida Ratha.

Faltýnka prý rozzlobily informace o tom, že Čihák získal od Ratha takřka neomezený vliv na to, jaké silnice se za stamiliony v kraji opraví. „V podstatě oni dva (Rath a současný poslanec ANO) naplánovali a rozhodli, co se postaví. Radní do toho nemohli mluvit,“ potvrdil pro HN někdejší středočeský radní Zdeněk Seidl.

Už třetí poslanec ANO by mohl být vyměněn

Server iHNed.cz píše, že Pavel Čihák musel po Rathově zatčení úřad opustit. Odejít prý musel na hodinu čtrnáct dní po Rathově zatčení. Vedení kraje zároveň zastavilo všechny rozjeté dopravní soutěže za stamiliony. „Tušili jsme, že ty zakázky mohou být příliš drahé. A to se potvrdilo,“ komentovala skutečnost Zuzana Moravčíková (ČSSD), která se stala po Rathovi dočasnou hejtmankou.

Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek si nyní zve Čiháka na kobereček. iHNed.cz připomíná již třetí problém ANO s poslanci. Po Miloslavu Bačiakovi, který zamlčel svou minulost politruka a komunisty, a předsedovi hnutí na Vysočině Janu Sobotkovi, který zase zapomněl v majetkovém přiznání na svůj dluh vůči zdravotní pojišťovně, je Pavel Čihák dalším poslancem ANO, který by mohl být vyměněn.

Paradoxní je, že Pavel Čihák platí v hnutí ANO za dopravního experta. A ještě nedávno se o něm hovořilo jako o možném kandidátovi na ministra dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…