Dosud nejostřejší vzkaz Merkelové Britům: Kdo opustí naši rodinu...

28.06.2016 16:25

Německá kancléřka Angela Merkelová v německém parlamentu pronesla dosud nejtvrdší projev na téma Brexitu. Ačkoli nejmocnější dáma EU respektuje právo Britů rozhodovat o svém osudu, trvá zároveň na tom, že ten, kdo se rozhodne opustit evropskou rodinu, musí pocítit negativní důsledky svého rozhodnutí.

Dosud nejostřejší vzkaz Merkelové Britům: Kdo opustí naši rodinu...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Podle informací ČTK dala německá kancléřka Angela Merkelová najevo, že si Britové nemohou z dortu EU vybrat jen třešničky a zbytek nechat na stole. Výhody členství EU pocítí ten, kdo bude respektovat čtyři základní svobody EU – svobodu pohybu zboží, osob, kapitálu a služeb. Britové však požadují omezení svobody pohybu osob, a to je podle Merkelové problém.

„Musí to být a také to bude citelný rozdíl, jestli chce země být členem rodiny Evropské unie, nebo ne. Kdo chce z této rodiny vystoupit, ten nemůže očekávat, že s tím odpadnou všechny povinnosti, ale privilegia zůstanou,“ řekla Merkelová ve svém zatím nejtvrdším vyjádření k rozhodnutí Británie opustit osmadvacítku.

Zopakovala však také, že jí výsledek britského referenda mrzí a doufá, že Velká Británie zůstane s EU v blízkém vztahu. Stejně tak bychom podle Merkelové neměli zapomínat, že myšlenka EU je především myšlenkou míru, který většina Evropy pociťuje už desítky let. Politici musejí postupovat tak, aby občané pocítili výhody členství v EU, aby vzali za své její největší výhody. Aby si uvědomili, že žijí v oblasti, kde vládnou právo, demokracie a svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…