Dotace? Sprosté slovo! Teplice vzpomínají na Kuberu

20.01.2020 14:37

Jaroslav Kubera byl nejen senátorem a v závěru svého života i předsedou Senátu, ale také primátorem Teplic, a to celých 24 let. Město řídil nepřetržitě od roku 1994. Řídit okresní město velikosti Teplic po tak dlouhou dobu se téměř nikomu nepovedlo. A to, co si jako primátor nepřál, prostě v Teplicích neprošlo. Jeho političtí oponenti v Teplicích si stěžovali, že se mohou stavět třeba na hlavu, ale Kuberu se jim nedařilo porazit.

Dotace? Sprosté slovo! Teplice vzpomínají na Kuberu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Kubera

Primátorem Teplic byl Jaroslav Kubera celých 24 let. Server Lidovky.cz napsal, že to, co si Kubera nepřál, se zkrátka v Teplicích nepodařilo prosadit.

Byl stoprocentní zárukou, že se Teplice nespojí s korupcí. To je pro mě největší pozitivum,“ zavzpomínal na Kuberovu éru teplický aktivista, podnikatel a někdejší místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím s tím, že si dokázal držet od těla různé šíbry.

Sám Kubera vždy zdůrazňoval, že přistupoval k primátorování s péčí řádného hospodáře a nikdy nezapomínal udržovat městskou pokladnu plnou, čímž se lišil od celé řady svých kolegů starostů a primátorů. Na druhé straně to vedlo k tomu, že Kubera jako starosta a primátor možná neinvestoval tolik do rozvoje města, protože různým dotacím se vyhýbal jako čemusi nečistému. Dotace pro něj byly sprostým slovem. Nikdy se netajil tím, že by je zrušil, pokud by bylo na něm. A stejně kritický jako k dotacím byl nesmlouvavý i k regulacím všeho druhu. Odpovědné jednání ve svobodné společnosti bez regulací stavěl na první místo.

„Řada místních tak léta naříkala, že nemohou s rodinou do pořádného bazénu nebo se věnovat zimním sportům. Radnice tyto nedostatky začala odbourávat až v posledním volebním období,“ napsal server.

Stinnou stránkou Kuberovy vlády prý bylo, že mu nevadilo budování kasin v Teplicích a nebránil se ani výstavbě nových obchodních center.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…