Dotace na sex! Snídaně, obědy a večeře zdarma. „Konečnýho řešení“ pro EU-volby, musíte vidět

23.04.2019 10:17

Kromě známých partají poskytují eurovolby šanci prosadit se i novým subjektům. Jedním z nich je i projekt Tvůj kandidát. Jeho jedním a jediným členem je jmenovec (občanským jménem) nedávno zesnulého extravagantního zpěváka Daniela Konečného. A jeho program je skutečně pastva pro oči.

Dotace na sex! Snídaně, obědy a večeře zdarma. „Konečnýho řešení“ pro EU-volby, musíte vidět
Foto: Repro Youtube
Popisek: Dan Konečný, předseda a jediný člen hnutí Tvůj kandidát

Co by Tvůj kandidát chtěl prosadit, Konečný sděluje v předvolebním videu:

Anketa

Je nastupující ministryně spravedlnosti Benešová nebezpečím pro českou demokracii?

11%
89%
hlasovalo: 9918 lidí

„Jsem Dan Konečný a jsem tu proto, abych ti konečně vybojoval to, co si fakt od Evropy zasloužíš. Evropská unie dotuje kdeco. Já, europoslanec, budu chtít dotované kupóny na pivo pro každého Čecha aj Moraváka. Já, europoslanec, budu chtít pro všechny snídaně, obědy, ano i večeře zdarma. Doprava bude zdarma. Benzín, elektrika, plyn, voda a vzduch taky. Prostě dotace do každé rodiny. Já, europoslanec vyřeším rázně kvalitu jídla. Jak víme, to se u nás prodává v horší kvalitě a dráž než stejná značka u sousedů. Tak zabereme dvě tři spolkové země. Jim dáme naše jídlo a vezmeme si to jejich. Budu pro pravidelný sex aspoň jednou týdně a nadrženým dotace do hampejzu. Jo a budu taky chtít manželství pro pejsky a kočičky. Zvol mě a půjdeme jim to spolu všechno dost hlasitě říct. Zvol mě a spolu dáme Česko zpátky na mapu Evropy. Česko! Čechům! Jsem Dan Konečný a jsem tvůj osobní kandidát do europarlamentu.“

Konečný vyrobil i francouzskou verzi pro Evropskou komisi. „Je čas, aby Česko převzalo otěže,“ říká Konečný. Pivo se podle jeho plánů bude jmenovat pivo v celé EU. Všichni se také budou muset naučit říkat české Ř. Z Francie, Německa a Bulharska chce Konečný udělat montovny pro Česko.

A další sliby má Konečný i na svých předvolebních plakátech. „Vyřešíme dětské exekuce. Dáme dětem práci. Je to Konečnýho řešení,“ říká na jednom z nich.

Je celkem jasné že se jedná o parodii na populistické sliby, ať už přicházejí od jakékoliv strany. Má to ovšem háček. Jak je možné zjistit ze stránek Českého statistického úřadu, strana či hnutí Tvůj kandidát je skutečně registrováno do voleb do evropského parlamentu. Takže pokud by někdo chtěl, aby žert zašel dál, než jen do eurovoleb, má tu možnost. Koneckonců Konečný není zdaleka prvním, kdo recesistickou partaj zakládá.

Odkaz ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…