Dotaz čtenáře: Proč teroristé napadají nevinné lidi a politiky šetří? Odpovídá lidovec Zdechovský

24.07.2016 9:48

Z PROFILŮ Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se jal odpovídat na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Nevyhnul se přitom ani velmi specifickým dotazům.

Dotaz čtenáře: Proč teroristé napadají nevinné lidi a politiky šetří? Odpovídá lidovec Zdechovský
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

„Pane poslanče, nepřijde vám nespravedlivé, že teroristé útočí na nevinné lidi? Nezasloužili by si ty útoky v první řadě POLITICI, kteří zaplevelili Evropu muslimy?“ ptal se lidoveckého europoslance Tomáše Zdechovského čtenář vystupující pod přezdívkou tarot. Europoslanec se i k takovému dotazu postavil čelem. „Dobrý den, a co myslíte, že na to mám odpovědět? Myslím, že rozhodně nebudu hájit žádné psychopaty, kteří zabíjejí lidi! Ti si nezaslouží být v Evropě,“ odvětil politik

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

V odpovědi na jeden z dalších dotazů dal ovšem Zdechovský také najevo, že odmítá na celé skupiny obyvatel uplatňovat kolektivní princip viny. Má zde na mysli např. Turky žijící v Německu. „Jakékoli apriorní posuzování lidí podle původu a vyvolávání nenávisti vůči nějaké skupině obyvatel považuji za naprosto nepřijatelné a navíc na hranici zákona,“ udeřil Zdechovský. Je toho názoru, že je naší povinností pomoci uprchlíkům, kteří pomoc potřebují.

Další odpovědi naleznete zde.

To nic nemění na tom, že integrace muslimů v Evropě se v řadě zemí příliš nezdařila. S přihlédnutím k tomu se musí každý stát postarat o to, aby zajistil bezpečnost svých občanů. Musíme také umět skutečně vyhostit z Evropy ty žadatele o azyl, jejichž žádost je po zvážení zamítnuta. Musíme zkrátka znovu plně zajistit vymahatelnost práva.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …