Doteď jsme na sebe byli hodní, ale... Kulhánek v Partii načal kauzu Vrbětice a Rakušan vybuchl: Zeman, Nejedlý...

Spustit čtení článku
Tato funkce je povolena jen předplatitelům typu Lepší čtení a vyšší.
06.06.2021 12:19 | Zprávy

„Babiš je mimo mísu. My, na rozdíl od něj, v kampani nebudeme lhát.“ Do první hodiny Partie Terezie Tománkové na CNN Prima zavítali ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek a předseda hnutí STAN Vít Rakušan a ten premiéra Babiše nešetřil. Zvedlo ho ze židle, když šéf ANO nazval turisty mířící do České republiky „cizáky“. Hosté se shodli na tom, že o turisty v Česku stojí, ale jejich cestování po Česku musí být bezpečné. Pak došlo na Vrbětice a Rakušan to vzal od podlahy.

Doteď jsme na sebe byli hodní, ale... Kulhánek v Partii načal kauzu Vrbětice a Rakušan vybuchl: Zeman, Nejedlý...
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Vít Rakušan v Partii Terezie Tománkové

Rakušan se hned v úvodu ostře ohradil proti lžím, které pronášel na adresu koalice Pirátů a Starostů Andrej Babiš.

„Odpovědí na to je pravda. A proto ta výzva premiérovi Babišovi, aby doložil svá tvrzení, nebo se omluvil. My takto pracovat nebudeme. Naše heslo je: Vraťme zemi budoucnost. V kampani nebudeme, na rozdíl od pana premiéra, lhát,“ sliboval Rakušan.

Poté zasadil premiérovi další ránu.

Pořádně ho naštvalo, když premiér Andrej Babiš nazval turisty mířící do České republiky „cizáky“. „Nazývat tak naše sousedy, kteří sem přijedou obdivovat krásy naší země, to je prostě mimo mísu,“ vypálil.  

Kulhánek zdůraznil, že i on si přeje, aby zahraniční turisté do České republiky jezdili.

„Já chci, aby sem přijeli cizinci, jak jsme byli zvyklí před covidem, ale musí to mít svá pravidla. Pokud bude chtít turista přijít do restaurace, tak bude muset být očkován nebo bude muset mít platný test. ... Nezapomínejme na to, že covid nikam nezmizel. Já si přeji, aby se letošní léto podobalo těm létům před covidem, ale musíme být opatrní, musí to být bezpečné,“ zdůrazňoval ministr.

Poté vysvětlil, proč nikam nekandiduje.

„Zahraniční politice neprospívá volební kampaň. Proto já říkám, že nikam nekandiduji. Na druhou stranu říkám, že jsem sociální demokrat, budu sociální demokracii volit a budu ji podporovat,“ zdůraznil Kulhánek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Režisér Strach varoval Ferjenčíka. Marně. Další VIDEO vypuštěno. Je tu bouře

19:31 Režisér Strach varoval Ferjenčíka. Marně. Další VIDEO vypuštěno. Je tu bouře

Pro mnohé jsem se stal symbolem neúspěchu. Proto ta stylizace do Ježíše. Pirát Mikuláš Ferjenčík nem…