Dovolená je barbarský přežitek, konstatoval Klaus. Ministři na ni vyrazili

02.08.2015 7:10

Členové české vlády vyrazili na dovolenou. Jak naznačují dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz, některým občanům se nelíbí, že šéfové ministerstev v době uprchlické krize míří k moři či na chalupu, politici si chtějí užít aspoň pár dnů volna, i když to exprezident Klaus kdysi označil za barbarský přežitek minulého století.

Dovolená je barbarský přežitek, konstatoval Klaus. Ministři na ni vyrazili
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Exprezident Václav Klaus

„Nikdo v anketě TÝDNE neprojevil k letnímu volnu takový odpor jako exprezident Václav Klaus, který kdysi dovolenou označil za ‚barbarský přežitek minulého století‘ a v roce 2007 ministrům dokonce doporučil na ni vůbec nejezdit. Klaus mimochodem ani letos neplánuje dlouhodobější odpočinek,“ píše server Týden.cz.

Jeho nástupce v úřadu Miloš Zeman si dovolenou užívá se člunem na Vysočině. Z prezidentova odpočívání na chalupě se stává určitá jistota. Se stejnou jistotou obyvatelé Velké Británie vědí, že jejich královna Alžběta II. odjíždí rok co rok na chvíli odpočívat na zámek Balmoral ve Skotsku.

Některým lidem se ale nepozdává, že si čeští ministři berou dovolenou zrovna teď. „Není od vlády nezodpovědné si v době uprchlické krize brát dovolenou?“ ptal se čtenář serveru ParlamentníListy.cz vystupující pod přezdívkou Brazil ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL). A ten odpověděl. „Vláda nemá volno po celý rok a úřaduje, pouze na dva týdny v roce na počátku srpna je dovolená. Je to tedy ještě méně, než mají ostatní zaměstnanci. To si snad odpočinout s rodinou můžeme, co myslíte?"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…