Dozorčí rada pražského DPP rozhodne o rezignaci ředitele Křístka

26.09.2013 6:05

Dozorčí rada pražského dopravního podniku se dnes sejde na mimořádném jednání. Bude řešit budoucnost generálního ředitele firmy Milana Křístka. Ten v úterý nabídl k 30. listopadu svou rezignaci. Podle informací ČTK je pravděpodobné, že rada Křístkovu rezignaci přijme.

Dozorčí rada pražského DPP rozhodne o rezignaci ředitele Křístka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj číslo 10

Nabídku rezignace na post ředitele a předsedy představenstva poslal pražským radním, kteří jsou zároveň představenstvem firmy, dopisem. Šéf největší městské firmy tvrdí, že ze strany akcionáře, tedy hlavního města Prahy, necítí podporu.

Neshody ředitele a Prahy se týkají mimo jiné zdražení jízdného. Zadlužený dopravní podnik je i kvůli nevýhodným smlouvám z minulosti ve špatné finanční kondici. Křístek městu navrhoval jako jedno z řešení právě zdražení jízdného.

Bývalý manažer společnosti T-Mobile Křístek se funkce ujal loni na začátku listopadu, kdy nahradil dočasnou ředitelku a současnou finanční ředitelku Magdalénu Češkovou.

V posledních zhruba dvou letech se ve vedení podniku se zhruba 10.000 zaměstnanci a ročními tržbami kolem 16 miliard korun vystřídalo několik šéfů. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…