Drábek, který podle ministryně prohospodařil miliardu, se ozval. Nařčením se prý usmívá

15.04.2014 21:28

Podle ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové Tominové její úřad v době ministrování Jaromíra Drábka prohospodařil miliardu korun. To však Drábek odmítá, podle něj je toto házení viny laciné.

Drábek, který podle ministryně prohospodařil miliardu, se ozval. Nařčením se prý usmívá
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jaromír Drábek

„Mým cílem na ministerstvu bylo, aby se náklady na informační technologie výrazně snížily a aby se ministerstvo zbavilo toho, že bylo ovládáno monopolním dodavatelem. To se podařilo, nebo se alespoň podařilo vytvořit pro to předpoklady," uvedl Jaromír Drábek v rozhovoru pro server Týden.cz.

„Jestli se ministerstvo opět vrátilo k monopolnímu dodavateli a dnes se vymlouvá na to, že nyní končí smlouvy, na které měla být vypsána výběrová řízení a že za to může Drábek, který tam byl před více než rokem a půl, tak to považuji za velmi laciné,“ míní exministr.

„Vymlouvat se na svého předpředchůdce považuji za velmi neprofesionální. Pokud paní ministryně má nějaká konkrétní pochybení, na které v rámci auditu přišla, tak ať je zveřejní, a pak se k nim mohu vyjádřit,“ dodává na adresu Michaely Marksové.

„Odkazovat se dnes na to, že se ministerstvo dostává dnes do potíží, protože se v roce 2012 údajně nepřipravovala nová výběrová řízení, nepotřebuje ani komentář. Je to samo o sobě velmi úsměvné. Smlouvy se samozřejmě vždycky uzavírají na dobu, která je přiměřená na to, k čemu se uzavírá. Kdybychom uzavírali smlouvy na velmi dlouhou dobu, tak jsme kritizováni za to, že jsme je uzavřeli na příliš dlouhou dobu a zavázali tím své nástupce. Kdybychom je uzavírali na příliš krátkou dobu, tak budeme zase kritizováni, že jsme je uzavřeli na příliš krátkou dobu. Tam se dá vždycky něco kritizovat,“ uzavírá Drábek.

reklama

autor: pan

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…