Drábek opouští vedení TOP 09. Zkusí štěstí ve volbách do europarlamentu

06.12.2013 13:10

Bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek odchází z vedení TOP 09. Podle serveru iDnes.cz Drábek opouští post místopředsedy strany, pravděpodobně bude kandidovat do Evropského parlamentu. TOP 09 si bude volit nové vedení o víkendu, kdy se v pražském hotelu Dorint Don Giovanni koná její volební sněm.

Drábek opouští vedení TOP 09. Zkusí štěstí ve volbách do europarlamentu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jaromír Drábek

“Jezdil jsem do Bruselu vyjednávat jako ministr. Mám zkušenosti z práce v Hospodářské komoře i v Mezinárodní obchodní komoře. Myslím, že mám co nabídnout," citoval server Drábka. Ten v Nečasově vládě skončil předčasně poté, co policie zatkla jeho tehdejšího náměstka a dlouhodobě blízkého spolupracovníka Vladimíra Šišku.

Kandidaturu Drábka do Evropského parlamentu za TOP 09 by podpořil i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. Právě Kalousek bude na volebním sněmu obhajovat pozici prvního místopředsedy strany, zatím nemá žádného soupeře. Soupeře nemá ani Karel Schwarzenberg, který bude opět kandidovat na post šéfa strany. O posty místopředsedů se ale boj už svede, kandidátů má být podle Kalouska vice, než je ve vedení mist.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…