Drahoš nás z této zaprděné kotliny plné zaostalých Čecháčků vyvede tím, že nikdy nepojede do Moskvy, do Pekingu ani do Washingtonu, napsal Plesl

29.03.2017 12:27

„Já bych vám chtěl všem oznámit, a činím tak poprvé v Jablunkově. Já myslím, že je to zcela namístě, před svými rodáky, před lidmi a před místem, které mě formovalo, že budu kandidovat na funkci prezidenta republiky,“ řekl v doprovodu svých nejbližších na besedě s občany v Jablunkově Jiří Drahoš. Zazněl aplaus, lidé povstali. Přicházejí však i další reakce, leckdy i kritické.

Drahoš nás z této zaprděné kotliny plné zaostalých Čecháčků vyvede tím, že nikdy nepojede do Moskvy, do Pekingu ani do Washingtonu, napsal Plesl
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Budu kandidovat na prezidenta. Jdu do toho proto, aby zvítězily hodnoty, které jsou pro každou zem nejdůležitější. Pravda, rozum a slušnost,“ napsal si pak následně Drahoš na twitteru.

„Z těch bleskurychlých agresivních reakcí Hradu na kandidaturu Drahoše je vidět, že se Zeman bojí,“ uvedl v reakci redaktor Respektu Ondřej Kundra. 

„Který Jiří? Drahoš? Kdo to je? Bizoni budou muset vymyslet nějaký decentní sex skandál na zviditelnění své loutky. I Klaus měl v pravý čas svoji letušku,“ připomněl americký novinář Erik Best.

Marketingový expert Tomáš Buzek se pak pozastavil nad srovnáváním Jiřího Drahoše se slovenskou hlavou státu Andrejem Kiskou. „Kiska dva roky před volbou objel Slovensko při diskusích s občany. Kandidaturu oznámil rok a půl před volbami a mimochodem, taky rozdal desítky milionů korun z jeho nadace. Díky které ho už na začátku znalo násobně víc lidí než teď Drahoše,“ podotkl.

„Předpokládám, že prezident Drahoš nás z této zaprděné kotliny plně zaostalých Čecháčků vyvede v první řadě tím, že nikdy nepojede do Moskvy, do Pekingu ani do Washingtonu,“ zmínil šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl.

Publicista a vědec Boris Cvek se pak zamyslel nad tím, že má-li být Miloš Zeman v druhém kole poražen, je třeba už v prvním kole přemýšlet nad tím, aby proti němu nastoupil někdo, kdo mu může přebrat jeho voliče z roku 2013. „Nejlepší pro Zemana by bylo, kdyby se příznivci Horáčka, Drahoše a dalších podobných kandidátů mezi sebou rozdrobili a proti Zemanovi nastoupil v druhém kole někdo bez nejmenší šance ho porazit. Podle mne Jiří Drahoš má výrazně vyšší šance oslovit i Zemanovy voliče z roku 2013 než Michal Horáček. To se ale všechno teprve ukáže. Do sněmovních voleb to bude zejména souboj mezi nezemanovskými kandidáty, ale pak – i v souvislosti s volebním výsledkem a postojem stran a vlivem sněmovní kampaně na prezidentskou – je nutné, aby jeden z nich vzal těm druhým pokud možno všechny voliče,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…