Drahoš, to byl prorežimní kádr! Zagorka, Gott, chlapi od pásu... Světově úspěšný Čech zdrbal oslavy Sametové revoluce

21.11.2018 13:27

Český videoherní scenárista Daniel Vávra se na svém facebookovém profilu vyjádřil k 17. listopadu.

Drahoš, to byl prorežimní kádr! Zagorka, Gott, chlapi od pásu... Světově úspěšný Čech zdrbal oslavy Sametové revoluce
Foto: Facebook
Popisek: Daniel Vávra

„Jako každý rok i letos jsme se vydali na památná místa, abychom položili svíčku tam, kde za svobodu položil život student Zifčák. Musím říct, že letos to na mě, bohužel víc než kdy jindy, působilo, že už tam chodí jen jedna skupina lidí, kteří pouze exhibují svou nenávist k Babišovi, a bývalí prorežimní kádři typu Drahoš jim tam kážou o demokracii. V roce 89 to nebyli jen studenti a intelektuálové, ale i chlapi od pásu z ČKD, Miloš Zeman, Zagorka a Gott. Ti už tam, zdá se, ani nesmějí. Necítil jsem se tam dobře a podle dřívějších let dost chabé účasti, jsem zjevně nebyl sám. Škoda, že i to, co nás dřív spojilo, nás rozděluje,“ poznamenal Vávra v jednom ze svých příspěvků.

Anketa

Hlasovali byste pro pád současné vlády Andreje Babiše?

10%
90%
hlasovalo: 28145 lidí
 

„Hele, já si ani nejsem moc jistý tím, že nesmějí. Spíš je to spoustě z nich tak nějak naprosto jedno (zastoupení i této části populace totiž i včera bylo). Anebo by právě tu partu, co včera předváděla nekromantické rituály na oživení sv. Havla, nejradši sami pozavírali jako v minulosti. Ani já z toho nemám dobrý pocit, pietu vystřídal mediální mix kýče a ubohosti, jenže… Ani vzdáleně mě nenapadá, jak z toho ven. A když koukám po okolních zemích, nejspíš to nenapadá vůbec nikoho,“ poznamenal pak v diskusi jeden z uživatelů sociální sítě. 

„Chodíme tam posledních 15 let pořád. Ta změna je do očí bijící,“ odvětil mu Vávra.

„Bohužel si za to Zeman s Babišem mohou sami,“ podotkl další. „To je pravda. Každopádně hystericky po nich házet rajčata mi přijde trapný,“ dodal Vávra.

Celý příspěvek Daniela Vávry:

Jako každý rok i letos jsme se vydali na památná mista abychom položili svíčku tam, kde za svobodu položil život student Zifčák. Musím říct, že letos to na mě bohužel víc než kdy jindy působilo, že už tam chodí jen jedna skupina lidí, kteří pouze exhibují svou nenávist k Babišovi a byvalí prorežimní kádři typu Drahoš, jim tam kážou o demokracii. V roce 89 to nebyli jen studenti a intelektuálové, ale i chlapi od pásu z ČKD, Miloš Zeman, Zagorka a Gott. Ti už tam zdá se ani nesmějí. Necítil jsem se tam dobře a podle dřívějších let dost chabé účasti, jsem zjevně nebyl sám. Škoda, že i to co nás dřív spojilo nás rozděluje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…