Drahoš v Opavě navštívil seniory. Ti litovali, že nepřišel farář. Přesto debata proběhla

27.05.2017 8:40

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš rozjel svou kampaň v Opavě. Jak píše MF Dnes, severní Morava je však spíše územím Miloše Zemana. Pozice Drahoše tak nebyla jednoduchá, klienti domova pro seniory, kam zavítal, dokonce dávali najevo zklamání, že dorazil on a nikoliv farář, jak očekávali.

Drahoš v Opavě navštívil seniory. Ti litovali, že nepřišel farář. Přesto debata proběhla
Foto: jiridrahos.cz
Popisek: Jiří Drahoš

S důchodci ale následně probral nespočet témat, mimo jiné i to, kdy přidá na důchodech. To musel přiznat, že není v jeho kompetenci, ale může podle svých slov tlačit na ministra. V závěru diskuse se však ukazuje, že Drahoš nepřinesl ani podpisové archy, kde by jej mohli senioři podpořit v cestě na Hrad. Drahoš podle svých slov s nimi nechtěl důchodce obtěžovat. Naštěstí je však měl v autě, takže stačilo pro ně dojít. 

Drahoš kromě seniorů navštívil také tradiční českou firmu, Slezskou tvorbu v Opavě. Ta vyrábí ručně vánoční ozdoby. Drahoš si zde po příjemném rozhovoru se šéfem nakupuje. Besedu na dílně však Drahoš neudělal. Poslední zastávkou dne pak byla beseda v místním opavském Evžen Jazz Café. 

Drahoš sám je ze severní Moravy, z Jablunkova. V současné době průzkumy ukazují jeho podporu těsně pod 20 procenty, je třetí za prezidentem Milošem Zemanem a textařem Michalem Horáčkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…