Drahoš zveřejnil seznam dezinformačních webů. Až nápadně se shoduje s tím od aktivisty Jandy

02.12.2017 12:51

Profesor Jiří Drahoš zveřejnil na svých osobních internetových stránkách seznam dezinformačních webů, které teoreticky mohou negativně ovlivnit volby. Na zveřejněném seznamu zájemci naleznou i server ParlamentníListy.cz. Drahoš se obává, že už došlo k ovlivnění voleb sněmovních. Možná uvažuje nad tím, že stejným způsobem mohou být ovlivněny i volby prezidentské.

Drahoš zveřejnil seznam dezinformačních webů. Až nápadně se shoduje s tím od aktivisty Jandy
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš na sebe strhl pozornost, když vyjádřil obavy o osud voleb v Česku. Profesor Drahoš se domnívá, že volby v Česku mohou být ovlivňovány zahraničními tajnými službami. Především volby v Německu, v USA nebo ve Francii, ale možná i v Česku. Bezpečnostní informační služba však vydala prohlášení, ve kterém se dočteme, že sněmovní volby cizími službami ovlivněny nebyly. Rizika šíření dezinformací ale BIS v prohlášení připustila.

Jiří Drahoš kvůli obavám z ovlivňování voleb v Česku hovořil dokonce s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), který ho ujistil, že bezpečnostní služby nespí a situaci monitorují. Zato prezident Miloš Zeman a hradní mluvčí Jiří Ovčáček se do profesora Drahoše pořádně obuli. Ovčáček ke schůzce Sobotky s Drahošem napsal, že se sešel „fíkus s fíkusem“ a doplnil, že čeští voliči mají dost rozumu na to, aby se nenechali ovlivnit.  

Zeman dokonce konstatoval, že se Drahoš zabývá konspiračními teoriemi, které ovšem BIS „totálně shodila“, řekl doslova prezident.

Profesor Drahoš si ale i nadále trvá na tom, že v Česku hrozí ovlivnění voleb. Na své osobní internetové stránce zveřejnil seznam dezinformačních webů. Zájemci v seznamu naleznou i server ParlamentníListy.cz. Stojí také za pozornost, že seznam zveřejněný Jiřím Drahošem se nápadně podobá seznamu dezinformačních webů, který před časem vydal think-tank Evropské hodnoty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…