Drama exministryně Juráskové. Pokusil se ji zabít manžel

17.07.2013 11:18

U plzeňského krajského soudu začal proces s manželem někdejší ministryně zdravotnictví Fischerovy vlády Dany Juráskové. Ten hodlal podle obžaloby manželku zabít a sám přitom spáchat sebevraždu. Důvodem bylo údajně to, že neunesl její žádost o rozvod. Informoval o tom server Novinky.cz.

Drama exministryně Juráskové. Pokusil se ji zabít manžel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministryně zdravotnictví Dana Jurásková

Neshody mezi manžely Juráskovými vyvrcholily letos v březnu, kdy bývalá ministryně zdravotnictví manželovi oznámila, že se hodlá odstěhovat ze společné domácnosti a rozvést se s ním. Její partner to ovšem neunesl a měl prý v plánu manželku dokonce zabít. Za to mu nyní hrozí trest ve výši 20 let vězení.

Podle státního zástupce Jakuba Kubiase napsal Jurásek po rozchodu dopisy na rozloučenou pro dvě dospělé děti. K němu připojil i instrukce s tím, jak mají nakládat s rodinnými úsporami a přiložil rovněž platební karty s přístupovými kódy. "Protože nás život rozdělil, musí nás spojit smrt. Přál bych si malý rodinný pohřeb a společně nás nechat rozprášit na louce, ať jsme stále spolu já a moje žena," cituje server část jednoho z dopisů.

Auto jako záminka

Manželku se Jurásek pokusil zabít poté, co jí vracel opravené auto. "Pod záminkou, že ještě někam potřebuje dojet, si sedl za volant a ženu posadil na zadní sedadlo. Následně zablokoval dveře dětskou pojistkou a rozjel se. Při jízdě manželce řekl, že bez ní žít neumí a nebude. Tvrdil jí, že už se to nedá zastavit a že spolu budou navěky. Také jí sdělil, že už mají děti všechno zařízené," popsal žalobce.

Juráskové se nakonec podařilo vyprostit po úporném boji. Manžela kousnula do ruky a povedlo se jí vysmeknout z kabátu a upoutat pozornost lidí. Nakonec se jí podařilo vůz opustit, kolemjdoucí jí přispěchali na pomoc a přivolali policii.

U soudu Jurásek odmítl vypovídat. Sdělil pouze, že manželku nechtěl zabít, ale chtěl jí pouze "domluvit".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…