Drama v Paříži: Střílelo se, vybuchovaly bomby. Sčítají se mrtví

13.11.2015 22:31

Česká televize uvádí, že v pařížské restauraci zaútočil neznámý muž střelnou zbraní. Podle některých francouzských médií je prý na místě několik mrtvých, jiná hovoří pouze o zraněných. Policie prozatím žádné oficiální stanovisko nevydala. K dalšímu útoku – tentokrát explozi – údajně došlo v baru nedaleko stadionu Stade de France. Také zde jsou dle České televize zatím informace velmi kusé. Není ani jasné, zda spolu oba případy souvisí.

Drama v Paříži: Střílelo se, vybuchovaly bomby. Sčítají se mrtví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Server Novinky.cz s odkazem na server francouzského deníku Libération uvádí, že po palbě v desátém pařížském obvodu zůstala na ulici ležet nejméně čtyři těla. Několik dalších lidí má být zraněných. 

Střelba vypukla večer v restauraci. Některá média uvádějí, že útočili dva muži. Krátce po střelbě se údajně ozvaly tři výbuchy u pařížského stadionu Stade de France, po kterém zůstali na místě tři mrtví.

Novinky.cz poukazují na to, že na stadionu se v pátek hrálo fotbalové utkání mezi Francií a Německem. Přihlížel mu i prezident Françoise Hollande, toho však prý ochranka ze stadionu bezpečně odvedla. Spolu s ním měl být evakuován i ministra vnitra Bernard Cazeneuve. Podle francouzských médií oba odjeli na ministerstvo vnitra, aby vzniklou situaci řešili.

Dalších 15 obětí si podle ČTK vyžádala střelba v koncertní síni Bataclan, kde byli podle posledních informací diváci zajímáni jako rukojmí. Může jich tam údajně být až šedesát.

ČTK s odkazem na pařížskou prefekturu informuje o tom, že série násilných útoků ve francouzském hlavním městě si vyžádala až třicet obětí. Mluvčí českého Ministerstva zahraničí Irena Valentová ČTK řekla, že česká diplomacie v tuto chvíli nemá informace o tom, že by mezi oběťmi byli Češi. Snaží se to prověřit prostřednictvím velvyslanectví v Paříži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Štěchová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…