Drama ve Sněmovně: Během jednání se pokusil zabít muž

29.04.2015 19:30

Jednání Sněmovny narušil dnes večer muž, který se údajně pokusil spáchat sebevraždu. Pokoušel se seskočit z galerie pro návštěvníky. Zabránila mu v tom ale policejní ochranka, která na návštěvníky na galerii dohlíží. Incident se stal během projednávání zprávy premiéra o situaci českých dětí odebraných matce úřady v Norsku.

Drama ve Sněmovně: Během jednání se pokusil zabít muž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Opětné projednávání rožšíření pravomocí ombudsmana ve sněmovně. Opozice si stěžovala, že Jiří Dienstbier vůbec neodpovídá na kladené dotazy

"Bohužel během projednávání zprávy premiéra o rodině Michalákových se pokusil skočit z balkonu pro hosty pán, ochranná služba tomu naštěstí zabránila. Mělo se jednat o pokus o sebevraždu. Je to psychicky nemocný člověk, který se už jednou pokusil o sebevraždu," řekl místopředseda Sněmovny Petr Gazdík, který v ten moment jednání Sněmovny řídil.

Podle poslankyně Jany Černochové (ODS) se muž snažil přelézt přes zábradlí. Ochranná služba ho vynesla na chodbu, kde s ní komunikoval. Na pomoc přispěchal lékař a poslanec ČSSD Jiří Koskuba a také předseda klubu Úsvitu Marek Černoch, který mu také nabídl svoji pomoc. Muže pak odvezla záchranná služba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…