Drásavý příběh ministra Ludvíka na Frekvenci 1: Maminka mrtvých dvojčat málem zešílela...

26.02.2017 17:50

Moderátor Luboš Xaver Veselý v nedělním Pressklubu na Frekvenci 1 přivítal ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka (ČSSD). Člen vlády se obrátil na Hrad a konstatoval, že poplatky za pobyt v nemocnici, u nichž prezident Miloš Zeman volal po jejich obnovení, vůbec nic neřeší. Na vysvětlenou přidal jeden duši drásající příběh...

Drásavý příběh ministra Ludvíka na Frekvenci 1: Maminka mrtvých dvojčat málem zešílela...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf motolské nemocnice a kandidát na senátora Miloslav Ludvík z ČSSD

„Mohu přinést spoustu příkladů toho, že poplatky měly tragický zásah,“ začal host pořadu. Až se s prezidentem uvidí, prý mu to sdělí. „Já mu řeknu: Miloši, tady ti dávám konkrétní příklady,“ doplnil.

„To nejtragičtější, co si vybavuji, ještě když se platily poplatky i za děti, tak tu byl příklad dvojčat, která se narodila předčasně a byla v Motole v inkubátoru. Jenže obě bohužel zemřela. A my jsme ze zákona museli té mamince předložit fakturu na 20 tisíc. To by ta maminka zešílela. Nakonec to dopadlo tak, že jsme to zaplatili za ni. Přesněji řečeno, já jsem to formou daru zaplatil ze svého,“ prozradil sociální demokrat.

Posléze se věnoval protikuřáckému zákonu, za tímto zákonem si prý bude stát do roztrhání těla, protože kouření škodí zdraví. Aby lépe přiblížil, proč tak nekompromisně bojuje za tento zákon, přidal další příklad.

„Když víte, že inspekce našla v restauraci nějaké myší bobky a já nevím co ještě, tak do ní taky nepůjdete,“ prohlásil Ludvík. „Ale teď hodně ohýbáte fakta,“ kontroval okamžitě moderátor Luboš Xaver Veselý. „Neohýbám, je to to samé jako s kouřením,“ trval si na svém ministr. 

Celý pořad naleznete zde.

Pozornost věnoval také rozložení nemocnic v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Toto rozložení je podle ministra velmi nešťastné, protože ve velkých městech je několik nemocnic, jenže pak jsou v naší zemi regiony, kde nemocnici nenajdete.

Nakonec došlo na aféru veřejné zakázky ministerstva na správu profilů ministra Ludvíka na sociálních sítích. Správci profilů si mohli podle dokumentace přijít až na dva miliony korun. Ministr se jal vysvětlit, jak to bylo doopravdy. „Ona ta zakázka byla vypsána tak, že byla až za dva miliony a vyhrát měl ten, kdo nabídne nejmíň. Ale některý z vašich kolegů novinářů z toho udělal zakázku za dva miliony. Zakázku jsem zrušil a odpovědným lidem sebral prémie,“ prozradil host.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…