Dražba Polívkovy farmy nevyšla. Vítěz nezaplatil

07.12.2013 12:43

O bývalé farmě herce Bolka Polívky bude opět rozhodovat věřitelský výbor. Společnost Alkony-CZ, která farmu vydražila, totiž nezaplatila do páteční noci požadovaných 15 milionů korun. První dražba objektu je tak definitivně zmařená.

Dražba Polívkovy farmy nevyšla. Vítěz nezaplatil
Foto: ČT
Popisek: Bolek Polívka v pořadu Manéž Bolka Polívky

Insolvenční správkyně Petra Hýsková už dříve uvedla, že se bude snažit prosadit další dražbu co nejdříve. Podle některých informací je další dražbu možné uskutečnit ještě do konce roku. Alkony-CZ už se prý do další dražby přihlásit nemůže, přijde i o část dražební jistiny 2,5 milionu korun. Budou z ní zaplaceny veškeré náklady týkající se první dražby, eventuálně i dražba druhá. Podle zástupkyně Dražební společnosti Morava Marcely Koutné bývá v případě opakovaných dražeb obvyklé, že se vyvolávací cena snižuje. Případ farmy je prý ale složitý.

Polívka již od začátku listopadu čelí insolvenčnímu řízení. Jde o to, že insolvenční správkyně Petra Hýsková navrhla jeho osobní bankrot kvůli ochraně věřitelů a kvůli tomu, že podle ní prý Polívka úmyslně snižoval během konkurzu hodnotu farmy.

Aktuálně se domáhají pohledávek tři věřitelé, jde jim o 14 milionů korun. Totéž údajně zvažuje Regionální rada soudržnosti regionu Jihovýchod, která poskytla dotaci na stavbu wellness centra a dostavbu hotelu. Výše pohledávky je 21 milionů plus penále. Právě kvůli evropské dotaci se Polívkova farma dostala do problémů a nedokázala včas splácet dluhy za provedené stavební práce. Uznané pohledávky věřitelů činí přes 50 milionů korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…