Dron, který sestřelilo Turecko, byl prý ruské výroby

19.10.2015 13:38

Bezpilotní letoun, který minulý pátek sestřelilo Turecko, byl ruské výroby, oznámil dnes turecký premiér Ahmet Davutoglu. Moskva nicméně Ankaře sdělila, že jim stroj nepatří. Podle Davutoglua tak mohl být syrské armády prezidenta Bašára Asada, bojovníků patřících ke straně syrských Kurdů známé pod zkratkou PYD, či jiných sil.

Dron, který sestřelilo Turecko, byl prý ruské výroby
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

Jak premiér rovněž uvedl, sestřelení letounu mělo „zastrašující účinek“. Doufá, že Moskva bude do budoucna mnohem opatrnější, pokud jde o pohyb jejích letounů v syrském vzdušném prostoru.

Ankara si již několikrát stěžovala na narušení svého vzdušného prostoru ruskými bojovými letouny, které se na konci září zapojily do náletů v Sýrii. Ruské ministerstvo obrany následně oznámilo, že je v přímém kontaktu s tureckou armádou s cílem předejít podobným incidentům u tureckých hranic.

reklama

autor: vam, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jděte do háje, má říct občan. Herec Dušek dal návod

11:39 Jděte do háje, má říct občan. Herec Dušek dal návod

Herec Jaroslav Dušek vidí problém ve vztahu státu a občanů. Stát prý „buzeruje“ a občané se musejí p…