Drsná škola mezi uprchlíky. Tímto si prošli sedmiletí chlapci v azylovém centru se starším „kamarádem“

24.02.2017 20:45

Rakousko z problémů s uprchlíky snad nevyjde. Deník Kronen Zeitung informoval ve svém včerejším internetovém vydání o sexuálním zneužívání v azylovém domě. Oběťmi byli chlapci sotva školou povinní.

Drsná škola mezi uprchlíky. Tímto si prošli sedmiletí chlapci v azylovém centru se starším „kamarádem“
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Od pondělka jsou po Francii rozváženi uprchlíci, kteří doposud žili v ilegálním táboře u přístavu Calais

Neuplyne téměř jediný den, aby se u našich jižních sousedů neřešil nějaký trestný čin spáchaný migranty. Včera redakce serveru ParlamentníListy.cz publikovala zprávu o soudu s devíti iráckými žadateli o azyl, kteří měli brutálně znásilnit osmadvacetiletou německou učitelku. Dnes přinášíme z Rakouska další zprávy, které na uprchlíky opět nevrhají příliš dobré světlo. Sedmnáctiletý jemenský migrant čelí obvinění ze sexuálního zneužívání šesti chlapců ve věku sedmi až deseti let.

Sexuální zneužívání mělo probíhat po delší časový úsek v dolnorakouském azylovém centru ve městě Neulengbach. Ubytováni zde jsou rodiny a také mladí migranti. Vyšetřovatelé zatím pracují s verzí, podle které mělo docházet k pravidelnému zneužívání minimálně od začátku letošního roku. Mluvčí zdejší policie zatím nechtěl vzhledem k pokračujícímu vyšetřování poskytnout bližší informace. Do médií nicméně uniklo, že na zneužívání upozornil otec jednoho z postižených chlapců.

Další vyšetřování postupně rozkrylo, že sedmnáctiletý jemenský migrant vedle tohoto chlapce sexuálně zneužíval dalších pět v přibližně stejném věku. Pachatel těchto trestných činů byl dle deníku Kronen Zeitung zatčen devátého února. Prozatím jakékoli obvinění rezolutně odmítá. Mezi oběťmi figurují malí chlapci z Afghánistánu. Policie nicméně nevyloučila, že šestice zneužívaných dětí se ještě může rozrůst.

Včera k večeru se v rakouských médiích objevily další podrobnosti z výše zmíněného procesu s devíti iráckými násilníky, kteří měli proti její vůli zneužít německou učitelku. Až na jednoho si všichni trvají na tom, že žena s nimi měla pohlavní styk dobrovolně. Třiadvacetiletý Iráčan mimo jiné uvedl u soudu, že ještě neměl sex se ženou a chtěl si to konečně vyzkoušet. „Kdyby ovšem odmítla, tak bych to rozhodně neudělal,“ tvrdil soudci.

Jeho o čtyři roky starší kumpán potom prohlašoval, že vrávorala na záchodě a on ji chtěl jen pomoci. Na dotaz, jak se tedy jeho DNA ocitlo na jejím těle, pravil, že asi musel „kýchnout nebo zakašlat“. Další z iráckých násilníků, třiatřicetiletý „vzorný manžel“, se zase zapřísahal, že má pohlavní styk výhradně jen se svojí manželkou. Mezi násilníky byl i vyloženě zbožný člověk, který nikdy neměl sex. Proces bude pokračovat příští úterý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…