Drsná slova: Ekonom Kohout připomněl Zemanovým odpůrcům, co udělal Masaryk

07.08.2013 12:54

Ekonom a publicista Pavel Kohout na svém twitterovém účtu upozornil, že vládu bez většiny v Parlamentu jmenoval i první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk. V souvislosti s kritikou některých politiků a novinářů na adresu současného prezidenta ironicky označil Masaryka za diktátora a fašistu.

Drsná slova: Ekonom Kohout připomněl Zemanovým odpůrcům, co udělal Masaryk
Foto: hns
Popisek: Pavel Kohout, ekonom

Miloš Zeman čelí delší dobu kritice ze strany bývalé vládní koalice, že jmenoval překlenovací kabinet Jiřího Rusnoka bez zřejmé většiny v Poslanecké sněmovně. Zaznívala dokonce ostrá slova o tom, že se chová diktátorsky a chce vybudovat prezidentský systém.

Pavel Kohout našel a zveřejnil zajímavý fakt. „Masaryk také jmenoval úřednickou vládu bez sněmovní většiny. 18. 3. 1926. Diktátor, komunista, fašista,“ napsal ekonom a publicista na svém Twitteru.

Úřednická vláda, kterou tehdy prezident Masaryk jmenoval, fungovala pouze do 12. října 1926, tedy necelých sedm měsíců. Nahradila ji středopravá koalice pod vedením premiéra Antonína Švehly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…