Drsná slova od Babiše: Dívám se na ČT a řvu! Debil. Jsme obětí her

07.11.2016 6:30

Novinářka a Babišova poslankyně Jana Lorencová se před pár dny dívala na Českou televizi a řvala. Kvůli tomu, jak veřejnoprávní televize pracuje. V posledních dnech ji ale naštvalo mnohem víc věcí. Tak třeba „jaký to byl debil, který zařídil převoz české nafty do Německa“. Narážela na kauzu firmy Viktoriagruppe, která několik let ochraňovala nouzové zásoby české ropy. Ale to stále není všechno. Rozčiluje se i kvůli uprchlíkům.

Drsná slova od Babiše: Dívám se na ČT a řvu! Debil. Jsme obětí her
Foto: Archiv JL
Popisek: Jana Lorencová

„Dívám se na ČT a řvu!!! Neuvěřitelné, neuvěřitelné. Prostě reportér chce něco slyšet, a pokud mu to respondent neřekne, řekne to místo něho. Navíc neuvěřitelné skákání do řeči, nenechá dokončit myšlenku. Přece na půdě ministerstva, pokud se tam jako ministr s kýmkoli setkám, jednám jako ministr! To je neuvěřitelné, co si ti reportéři dovolují, neuvěřitelné,“ napsala dáma na sociální síti Facebook.

Obratem doplnila, že má na mysli moderátorku Zuzanu Tvarůžkovou, byť se takto neuvěřitelně prý nechová jen ona. Profesionálové by přitom měli dbát na určitá pravidla. Zavzpomínala také na dobu, kdy sama působila v ostravském studiu. Tehdy bylo zvykem, že reportéři chodili na školení specialistů, aby svou práci dělali opravdu dobře. A to byl jen začátek.

Anketa

Bez ohledu na to, po čem toužíte: Jak to podle vás dopadne v USA?

hlasovalo: 7288 lidí

Pak došlo na uprchlíky. „Ano a tohle muselo být jasné každému soudnému člověku už dávno! Jsme obětí hrátek některých politiků? Zůstává řada otázek, v čím bylo zájmu sem pustit bez jakékoli možnosti identifikace davy migrantů!? Komu za to můžeme děkovat? Jak je možné, že se Evropa nevzpamatovala už při prvních nárazech? Proč migranty, kteří riskují životy svých dětí při pokusech dostat se do Evropy, při ztroskotání plavidel nevracíme do míst, odkud vypluli, a vozíme je do našich teritorií? Kde končí čluny, které je k nám přivážejí? Vracejí se k africkým břehům pro další? Nebo jsou nemilosrdně ničeny, jak by tomu mělo logicky být? Otázek je mnohem víc! Například jedna ze základních je, jak unesou jednotlivé země náklady na zdravotní péči? To všechno a důsledky, jaké si dnes ještě nedokážeme ani v nejčernějších snech představit, nesou a ponesou obyčejní, řadoví daňoví poplatníci,“ udeřila Lorencová.

Poslankyně v ráži: Který „debil“ to zařídil?

Ani tady však Lorencová neukončila výlev své naštvanosti. Rozčílilo ji i to, s jakou slávou se píše o české naftě, která se navrací z Německa. Proč ji to šve? Protože se sice píše o „slavném návratu ztraceného syna“, ale nikdo si neklade otázku, kdo odvoz nafty do Německa zařídil. „Jaký to byl debil?“ ptá se doslova poslankyně zvolená za hnutí Andreje Babiše.

„Štve mě ale víc, že se NIKDO neptá, jaký to byl debil, který umožnil, aby naše hmotné rezervy byly ovládány citovanou firmou a NAVÍC uskladněny mimo území naší země? Mimochodem, v polských médiích byla tato firma spojována poměrně často (ještě před vstupem fy Orlen na náš trh) právě s jejími aktivitami. Takže kdo odpovídá za vývoz našich hmotných rezerv do zahraničí? Jak dlouho tam ležely ‚uskladněné‘, nemohlo dojít k jejich poškození, znehodnocení? Nebo nemohly být průběžně odčerpávány a doplňovány odjinud? A čím? A kdo ponese odpovědnost za to, v jaké podobě a kvalitě se nám vrátí (pokud se vrátí, a o tom mám také pochybnosti)! Kde jsou hlídací psi demokracie???“ ptá se dáma.

Jana Lorencová napsala na sociální díti Facebook:

Kde koho kdeco štve. Mne taky:-) Teď například to, že se všichni radují , jak se nám na území Česka konečně vrátí nafta, která nám neoddiskutovatelně patří. Štve mě ale víc, že se NIKDO neptá, jaký to byl debil, který umožnil, aby naše hmotné rezervy byly ovládány citovanou firmou a NAVÍC uskladněny mimo území naší země? Mimochodem v polských médiích byla tato firma spojována poměrně často (ještě před vstupem fy Orlen na náš trh), právě s jejími aktivitami. takže kdo odpovídá za vývoz našich hmotných rezerv do zahraničí? Jak dlouho tam ležely "uskladněné" nemohlo dojít k jejich poškození, znehodnocení? Nebo nemohly být průběžně odčerpávány a doplňovány odjinud? a čím? A kdo ponese odpovědnost za to, v jaké podobě a kvalitě se nám vrátí (pokud se vrátí a o tom mám také pochybnosti)!Kde jsou hlídací psi demokracie???.

--------

Ano a tohle muselo být jasné každému soudnému člověku už dávno! Jsme obětí hrátek některých politiků? Zůstává řada otázek, v čím bylo zájmu sem pustit bez jakékoli možnosti identifikace davy "migrantů!? Komu za to můžeme děkovat:? Jak je možné, že se Evropa nevzpamatovala už při prvních nárazech? Proč migranty,, kteří riskují životy svých dětí při pokusech dostat se do Evropy, při ztroskotání plavidel, nevracíme do míst, odkud vypluli a vozíme je do našich teritorií?ř Kde končí člony, které je k nám přivážejí? Vrací se k africkým břehům pro další? Nebo jsou nemilosrdně ničeny, jak by tomu mělo logicky být? Otázek je mnohem víc! Například jedna ze základních je , jak unesou jednotlivé země náklady na zdravotní péči? To všechno a důsledky, jaké si dnes ještě nedokážeme ani v nejčernějších snech představit, nesou a ponesou obyčejní, řadoví daňoví poplatníci.

-----------

Ještě si dovolím poznámku k médiím. V době, kdy jsem působila v ostravslém studiu bylo běžné, že zpravodajci i reportéři procházeli "školením" odborníků (většinou známých herců). Ti nám vtloukali do hlav, že zpravodajci nesmí dávat do hlasu emoce, učili nás výslovnost, zdůrazňovali, že zprávy se "nevyštěkávají", ale konstatují. Lenka Poláková, šéfdramatugyně publicistiky dbala na správnou výslovnost a protože ji každý nemá,trvala na tom, abychom se těch "školení" účastnili. Nejsem určitě sama, kdo je jí za to vděčný. I nasazení hlasu je důležité, nesmí v něm být žádná agrese. Ale tohle asi má každý v sobě, něco z toho, čím jsme prošli, se prostě naučit nedá ani při sebelepší vůli.

---------

Dívám se na ČT a řvu!!! Neuvěřitelné, neuvěřitelné. Prostě reportér chce něco slyšet a pokud mu to respondent neřekne, řekne to místo něho. Navíc neuvěřitelné skákání do řeči, nenechá dokončit myšlenku. Přece na půdě ministerstva , pokud se tam jako ministr s kýmkoli setkám, jednám jako ministr! To je neuvěřitelné, co si ti reportéři dovolují, neuvěřitelné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…